Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym się dowiedzieć czy da się zchipować silnik 1.8Ci 143 KM, czy ten silnik nie bardzo się nadaje do chipa ? Ogólnie jak to wygląda i jaki jest koszt oraz o ile koni można by przychipować?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

To zależy, jak bym miał wydać 4tys na katalizatory, to może lepiej wydać o wiele mniej na chipowanie i uzyskać chociaż jakiś pożytek.

Aż tak mi na mocy nie zależy żeby silnik zmieniać :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
...moze nawet stracić parę kucyków :wink:

Możesz to szerzej wyjaśnić?

Zawsze wydawało mi się, że katalizator, szczególnie mocno zużyty zapycha auto.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
sprawny silnik, trzymający serię można zrobić na ok. +10-12KM

a mozna wiedziec jakim sposobem bez zmian mechanicznych dorobic w takim silniku +10 koni?

Zadam pytanie inaczej: auto chodzi na okreslonym przez producenta AFRze... zamierzasz mieszanke zubozyc czy wzbogacic wzgleden serii? bo ilosc powietrza, ktora auto zaciagnie przyw pelni otwartej przepustnicy jest chyba... niesterowalna...

Pozdrawiam,

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Opublikowano

jak robić przyrosty w wolnossakach, wie każdy tuner, no prawie każdy :P

na pewno nie paliwem, choć sporo silników jest lekko "dolanych" więc małą korektą, można coś poprawić

tak po krótce, podstawa to mapy zapłonu i parę innych drobiazgów, do tego odcinka lekko w górę...

Opublikowano
jak robić przyrosty w wolnossakach, wie każdy tuner, no prawie każdy :P

na pewno nie paliwem, choć sporo silników jest lekko "dolanych" więc małą korektą, można coś poprawić

tak po krótce, podstawa to mapy zapłonu i parę innych drobiazgów, do tego odcinka lekko w górę...

nie chce mi sie szukac po necie ale obstawiam, ze max moc w tym silniku jest ponizej odcinki.

Dobra... bez zbednych trelelel... czyli wierzysz, ze auto jest przelane seryjnie na tyle, ze zubozeniem mieszanki uzyskasz 10 koni extra z silnika co ma ich 140?

Sorki... jakbys napisal "wykrzesamy 5 koni" to moze... ale 10-12? szanse rownie duze jak na wygrana jutro z Niemcami (jutro o 20.40 przekonam sie moze do cudow.. a tymczasem malowierny jestem)

Pozdrawiam,

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251