Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dzisiaj podłączyłem kompa pod auto i na biegu jałowym ujrzałem taki cyrk odnośnie początku wtrysku-oczekiwany a początek wtrysku-zmierzony. Ewidentnie widać że kąty się rozjeżdżają po dodawaniu gazu.Czy to wina wtrysku sterującego lub wszystkich wtryskiwaczy,czy też moja pompa vp44 mówi już dobranoc ? Pompa była już regenerowana ale nie odczuwam turbo dziur.Komp pokazuje zero błędów.

http://www.youtube.com/watch?v=zhkfdphdCzQ

Opublikowano
Pomiar jest bez sensu - podnosząc tylko obroty bez obciążenia silnika. Zrób dynamiczny log auta, podczas jazdy, i wtedy przeanalizuj dane. Generalnie chwilowe odchyłki są i będą zawsze, chociażby ze względu na opóźnienia samej INPY, najważniejsze, żeby różnice te pod obciążeniem nie przekraczały +/- 3. Ale gdybyś to miał, to miałbyś także błąd w sterowniku sinika.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Ok zrobię test pod obciążeniem i zobaczę jakie pokazuje wartości. Dzięki za podpowiedź,jak by co to się jeszcze odezwę do ciebie pozdro :cool2: