Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem po deszczach mam wode na dywaniku kierowcy, sprawdzilem pod filtrem kabinowym i pod mechanizmem wycieraczek tam wszystko ok. Rozebralem plastiki pod kierownica i zauwazylem wode kapiaca nad kolumna kierownicy na kolumnę a z niej na plastik maskujacy pedaly, woda jest takze oraz przy podstopnicy jakies pomysly skad ta woda???? Dodam ze mam szyber ale kanaly odprowadzajace sa drozne podsufitka jest sucha. Bede wdzieczny A sugestie bo mnie nerwowo wykonczy :))))
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź gumę która uszczelnia cięgno od pedału hamulca, od wewnątrz zaraz nad pedałem będziesz ją widział.
Opublikowano
Patrzylem gume to nie tam leci ona jest nizej niz kolumna a kapie z nad kolumny na kolumne a z niej na plastik maskujacy pedaly :( mokre jest takze nad podstopnica na tym samym plastiku maskkujacym i dolna czesc korka co jest nad podstopnica zatykajacy dziure elememtu konstrukcyjnego
Opublikowano

Ja bym jeszcze wyciągnął filtr kabinowy - ten po stronie kierowcy. Pod nim przez grodź idzie parę kabelków do kabiny - może tam puściły gumowe uszczelki lub ktoś już przeciągał jakiś kabelek i słabo to uszczelnił. Swoją drogą sprawdź czy pod tym filtrem/serwem nie zbiera Ci się woda bo często zapychają się odpływy i zbiera się tam woda - wtedy zalewa serwo więc i do kabiny może coś przeciekać.

Jak przeciągałem do kabiny przewód od sprysków lamp pod manetkę z przyciskiem "S" to właśnie dziurka zrobiona w okolicy filtra kabinowego wychodziła jakoś nad kolumną kierowniczą.

Pzdr.