Skocz do zawartości

woda na dywaniku kierowcy Help !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem po deszczach mam wode na dywaniku kierowcy, sprawdzilem pod filtrem kabinowym i pod mechanizmem wycieraczek tam wszystko ok. Rozebralem plastiki pod kierownica i zauwazylem wode kapiaca nad kolumna kierownicy na kolumnę a z niej na plastik maskujacy pedaly, woda jest takze oraz przy podstopnicy jakies pomysly skad ta woda???? Dodam ze mam szyber ale kanaly odprowadzajace sa drozne podsufitka jest sucha. Bede wdzieczny A sugestie bo mnie nerwowo wykonczy :))))
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdź gumę która uszczelnia cięgno od pedału hamulca, od wewnątrz zaraz nad pedałem będziesz ją widział.
Opublikowano
  • Autor
Patrzylem gume to nie tam leci ona jest nizej niz kolumna a kapie z nad kolumny na kolumne a z niej na plastik maskujacy pedaly :( mokre jest takze nad podstopnica na tym samym plastiku maskkujacym i dolna czesc korka co jest nad podstopnica zatykajacy dziure elememtu konstrukcyjnego
Opublikowano

Ja bym jeszcze wyciągnął filtr kabinowy - ten po stronie kierowcy. Pod nim przez grodź idzie parę kabelków do kabiny - może tam puściły gumowe uszczelki lub ktoś już przeciągał jakiś kabelek i słabo to uszczelnił. Swoją drogą sprawdź czy pod tym filtrem/serwem nie zbiera Ci się woda bo często zapychają się odpływy i zbiera się tam woda - wtedy zalewa serwo więc i do kabiny może coś przeciekać.

Jak przeciągałem do kabiny przewód od sprysków lamp pod manetkę z przyciskiem "S" to właśnie dziurka zrobiona w okolicy filtra kabinowego wychodziła jakoś nad kolumną kierowniczą.

Pzdr.

Opublikowano
z boku też przechodzi linka od otwierania maski też można sprawdzić