Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem na etapie kupowania pierwszego samochodu. Nie liczac oplat celnych itp. mam do wydanie ok. 3000 euro na sam samochod. Jakie BMW byscie mi polecili? Interesuja mnie roczniki od '90 wzwyz. Auto ma byc w miare ekonomiczne i dobrze wyposazone. I pod zadnym pozorem nie moze to byc kombi (mam jakies uprzedzenie do tego typu nadwozia). Za te cene zainteresowaly mnie ponizsze samochody:

'93 730i

'94 525tds

Co o nich sadzicie i jakie sa ich koszty utrzymania?

Bylbym rowniez wdzieczny gdybyscie mogli polecic mi inny samochod, przy okazji argumentujac swoj wybor :)

Opublikowano

Rozważasz LPG czy nie?

Jeśli tak to polecam 735/535 z silnikiem M30, chociaż nie mam pojęcia ile teraz kosztują dobre egzemplarze (E32 można kupić za 5000pln, ale nie wiem czy to w ogóle bez lawety jeździ).

Opublikowano

Wszystko zalezy czego oczekujesz od autka.

730i troche malo jak na 7`ke. Przydaloby sie 3.5. Duzo miejsc i duzo pali - z tym musisz sie liczyc.

525TDS - miejsca wystarczajaco, niewiele pali ale bywaj klopoty z pompa i glosna praca rozrzadu - a sa to dosc drogie rzeczy w naprawie.

Wybor nalezy do Ciebie.

Opublikowano

Z kazdym samochodem, szczegolnie nastoletnim, moga byc klopoty.

Ale bez przesady - najwazniejsze, zeby buda byla bezwypadkowa, reszte rzeczy da sie naprawic. Jezeli chcesz miec samochod dosc ekonomiczny, to polecam 525 TDS-a. Poszukaj tylko egzemplarza w idealnym stanie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Jezeli chcesz miec samochod dosc ekonomiczny, to polecam 525 TDS-a.

A ja dorzucę jeszcze 518i, tylko koniecznie silnik musi mieć dobry rozrząd (nie pasek i rolki tylko wałek, popychacze itd).