Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem Zupelnie Nowym uzytkownikiem na Forum BMW.

Obecnie mam Forda, a przymierzam sie do bmw i znalazlem cos takiego:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96430223

Mam wiec pytanie, czy warto kupic 3 z takim motorem?

Poczytalem troche Wasze posty, wiec co nie co wiem ale zalezy mi Bardzo na opinii fachowcow - Was.

Z gory dziekuje za sugestie.

Do Admina, jezeli umiescilem w zlym dziale, przepraszam.

Opublikowano
Wedlug mnie nie jest to auto z ktorego BMW moze byc dumne. Kolega kupil takiego kompakta w dieslu. Widzlem jak to chodzi, ani nie jedzie ani malo nie pali. Ogolnie za 12 tysiecy znajdz sobie troche starsza ale o wiele ladniejsza 3 z silnikiem 2,0 lub 1,8 w benzynie 4 drzwiowa albo w coupe.
Opublikowano
według mnie tez compact to najgorsze co mogło wyjsc z bawari poszukaj sobie sedanka albo coupe najlepiej 2,0benzyna i bedziesz wiedział ze masz samochod pozdro
Opublikowano
Do Admina, jezeli umiescilem w zlym dziale, przepraszam.

No nie da się ukryć, że to nie ten "kościół" :twisted:

Przeprosiny przyjęte.

Temacik przenosimy do "Pytania i odpowiedzi...."

* * *

Czemu od razu musi być E36/2 Coupe, albo Sedan :?:

I do tego jeszcze z 6-cylindrową benzyną :?:

E36 Compact + mały tds.

Nieduże, zwrotne, względnie łatwe do zaparkowanie, z klimatyzacją, palące niewiele ON i do tego BMW. Cóż bardziej odpowiedniego znajdziecie do jeżdżenia po W-wie :?:

Tylko proszę nie piszcie np. E38 735i.

Zakorkowane, półtoramilionowe miasto nie jest naturalnym środowiskiem ani dla Siódemek, ani dla Piątek, ani dla najmocniejszych Trójek (ani dla każdego innego samochodu). Duże mocne i szybkie bimery nie mogą się - biedne - wykazać w takich warunkach :!:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Czesz ja mam compacta 1.8 z lpg jest to swietne auto i nigdy nie zamienie na coupe czy sedana jest ono szybkie, male,zwrotne a w przyszlosci kupie sobie compacta 2.3 :twisted: bo narazie mnie nie stac na oplaty
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Jezeli chodzi o wersje Compact czy zwykla 4 dr lub coupe to rzecz gustu i tego nie bede negowal, ale jezeli chodzi o silnik 1,8 tds to tu mam baaardzo duze zastrzezenia. Po pierwsze wol a po drugie duuuzo pali! Dlatego polecam R6 2,0. Najlepiej bedzie jak przejedziesz sie na jednym i drugim silniku i wtedy sam dowiesz sie o co chodzi. Do tego ten niebywale okropny dziwek w 1,8 TDS jaki wydaje ten silnik! Kazdy diesel terkocze ale ten ponad norme! Jezeli chodzi o oszczednisci na paliwie, no to coz LPG !
Opublikowano
Niebywale okropny dzwięk...? Jeżdzę sedanem z tym motorem i moim zdaniem jest cichy jak na konstrukcję z polowy lat 90tych i w porównaniu np. z pompowtryskiwaczmi VW. I jeszcze spalenie max spalanie miasto zimą 7,5 a trasa do 110 ok 6..Pzdr
Opublikowano

jak tyle pali 1,7tds to powim ze dużo mój 325tds w sedanie palił mi w trasie ponizej 7l jak jechałem 100-110km/h, a srednio mi wychodziło 8l trasa + miasto :). Ale to 143KM, a nie 90KM i R6 a nie R4. Także 1,7tds to porazka pod tym wzgledem

Co do compacta to mi sie nie podoba :) ale to rzecz gustu.

jak masz sobie kupic 1,7 tds to lepiej zrobisz jak kupisz 1,6 i bedze dużo tanszy na instalacje LPG ci starczy, a w osiagi pewnie porównywalne, bedzie tanszy w eksploatacji niż diesel.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Mi kompakt też sie nie podoba ale nikt ci nie może mówic w czym będziesz sie dobrze widział ! Jeśli chodzi o silnik to jakoś w takim małym aucie bardziej mi sie widzi benzynka od tds'a . Moje 525 w tds'ie pali w mieście jak smok ale na trasie można naprawdę zaoszczędzic paliwka :!: :lol: :!:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
hmm, mam 318 TDS i naprawdę sinik chodzi bardzo cicho jak na diesla, a co do "mułowatości" bez przesady, aż tak źle to to też nie jest, jak sie depnie to idzie troche( i jak mruczy fajnie!!). Poza tym średnie spalanie :dla mnie bomba :6,5 ON/100 km zimą 50% trasa, 50% miasto, jeżdze do pracy tylko 2,5 km w jedną stronę dzień w dzień....