Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z manetką od bc. Problem jest od początku kiedy kupiłem samochód. Manetka jest sprawna na 100%, rozkręcałem swoją i podkładałem już dwie inne, niestety to nie przyniosło wymaganego rezultatu. Sprawdziłem jeszcze czwarty przewód od manetki do licznika - jest ok. Funkcja bc jest aktywna w komputerze, zresztą samochód był w nią wyposażony fabrycznie. Podmianka zegarów też nie pomogła. Myślałem nad podłączeniem "na krótko" wszystkich przewodów odpowiadających za bc, jednak nie mam żadnego schematu, a nie uśmiecha się mi rozbebeszanie wszystkich plastików. Wydaje się mi że problem tkwi właśnie w przewodach gdyż po odpięciu akumulatora na wyświetlaczu pod zegarami widnieje godzina, a gdy temperatura spadnie poniżej 3 stopni C przełącza się automatycznie na temperature (i tak już zostaje). Z tego co wiem jeżeli nie ma bc to temperatura nie pojawia się tam nigdy.

Proszę o pomoc i jakieś schematy...

Opublikowano
Ja miałem ten sam numer i sprawdzilem bezpieczniki i oczywiscie byl przepalony ,tylko nie pamiętam który to był ,aa zdajsie że niebylo też wtedy halogenów ale nie pamiętam ,radził bym zacząc od bezpieczników :D
Opublikowano
Ja mam też problem z tą manetką , lecz u mnie tak jakby się zacinała. Raz na 50 razy się przełączy , wcześniej było ok. Przewody do lutowania ?
Opublikowano

Bezpieczniki są ok, halogeny działają...

Manetka tak jak wspominałem też na 100% sprawna

czwarty przewód z kostki od manetki sprawny (między manetką, a zegarami - ten który dokłada się kiedy nie ma bc a chce sie go mieć :) stąd wiem który)

Opublikowano
Problem rozwiązany- bezpieczniki były ok ale brakowało jednego konkretnie nr 10 5A. Nie wiem dlaczego ale działa :)