Skocz do zawartości

316i m43 wcisniecie hamulca pali bezpiecznik+brak stopu i BC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim, niedawno kupiłem compacta i już w niego zainwestowałem sporo pieniędzy.

Dzisiaj trochę grzebałem, żeby ogarnąć kable od radia, bo ktoś zrobił to totalnie bez głowy, i nie wiem czy ma to coś wspólnego z moim problemem, mianowicie, - > po wciśnięciu pedału hamulca gaśnie BC, wskaźnik paliwa i temperatury wariuje,

( raz 120° lub pełny zbiornik raz leża obie wskazówki jak kłody albo stoją pośrodku, zauważyłem ze wciśniecie hamulca, tez ma wpływ na to wszystko, czyli jak wciskam hamulec to " temperatura spada" lub "przybywa paliwa")

Bezpiecznik Nr. 16 przepalony, po wymianie, do czasu wciśnięcia hamulca wszystko ok. Jak dzisiaj się to stało, i poszedłem pod maskę zobaczyć na bezpieczniki, to zauważyłem luźny kabel, wychodzi on z wiązki od modułu zapłonowego. jak go wziąłem do reki, to mnie tak prądem pier...... ze od auta odskoczyłem, zgasiłem silnik i kabel zaizolowałem. chociaż on mi wygląda na jakaś nieprzykręcona masę. mam jeszcze problemy z rozrusznikiem, ale to chyba nie ma z tym nic do czynienia.,

Potrzebuje pilnie pomocy, jutro miałem jechać do polski, a tu 13 w czwartek ... i co, wszystko sie nagle sypie..

Wcisniecie pedalu hamulca = Przepalenie bezpiecznika nr 46. brak swiatel stopu, BC nie swieci nie dziala, wskazniki temp. i poziomu paliwa wariuja, po wlozeniu nowego bezpiecznika, wszystko ok, wcisniecie hamulca zatacza kreg...

Edytowane przez andikoksik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany, tylne lampy robiły zwarcie ze śrubkami trzymającymi klosz, zostały zaizolowane i jest OK. Sorry za otwarcie nowego tematu, a jeżeli chodzi o kabel, to mógł by ktoś u siebie popatrzyć gdzie on idzie ? na razie go przykręciłem do masy, i chyba jest w porządku.

Piszcie coś ludzie :|