Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To moje pierwsze auto z turbiną E60 3,0 D 231Km 2005 r.Problemem jest brak mocy do 2,5 tys obrotów, dopiero od tego momentu zaczyna ciągnąć turbo, poniżej jedzie strasznie mułowato. Na każdym biegu jest dokładnie to samo. jeśli mam już np 3,5 tys zdejme noge z gazu i wcisne ponownie max to jest jakaś sek zwłoki w reakcji. Od jakiej wartości powinną zacząć ciągnąć turbina w sprawnym egzemplażu.

Drugi problem to wibracje podczas przyśpieszania ale tylko w przedziale 1 - 2,5 tys obrotów czyli zanim zacznie ciągnąć turbo i też bez znaczenia jest na jakim biegu.

prosze was o pomoc

viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano

Hej. Najlepiej jak podłączysz do komputera. Czy masz auto z automatyczną skrzynią biegów ?

Jeżeli tak i jeżeli to twoje pierwsze auto z turbodoładowanym silnikiem diesla w BMW to musisz nauczyć się operować pedałem gazu.

Jest bardzo czuły w BMW. Przy nagłym wciśnięciu gazu nawet w połowie skrzynia automatyczna musi sama wyredukować czy zmienia bieg na wyższy

czy pozostaje w danych obrotach. Wiadomo, że jak naciśniesz gaz lekko i wskazówka idzie od 1100obr/min do 2000 tys obr/min to nie będzie

jechał jak typowy benzyniak 3.0 :) Diesel ma do tego, że zbiera się od samego dołu ale bez przesady nie będzie rwał asfaltu od 1100 obr/min.

Jeżeli chodzi o wibracje. Jakie to są wibracje? Czy wibruje kierownica (przechodzi na układ kierowniczy) trzęsie się na boki tak jak przy nie wyważonych kołach?

Czy auto nie ma mocy? Jest mułowate i problematycznie rozpędza się ??

Kiedyś ktoś na forum w 525d M57d25 w E39 miał problem i spowodowane było przepływomierzem.

BMW - Radość z Jazdy
Opublikowano

Skrzynia to manual :), na kompie nic nie pokazuje

auto zachowuje sie jakby miało ze 100km mniej dopiero od 2,5 tys czuć że turbina zaczyna pracować a przy 3 tys już wciska w fotel, wydaje mi się że troche za puźno

jutro postaram sie nakręcić jakis filmik

wibracje czuc na kierownicy ale czuć je tylko w tym zakresie obrotów i z pedałem w podłodze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.