Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu zaczal mi sie wieszac automat na 3cim biegu, po czym stwierdzilem ze przyczyna moze byc olej.

Po wymianie oleju skrzynia zmienia biegi bez najmniejszego szarpiecia, mechanik ktory zmienial olej powiedzial ze w oleju nie bylo tylko kilka malych opilkow na magnesie korka nic szczegolnego, podobno normalna rzecz przy moim przebiegu 128000km.

W obecnej chwili skrzynia blokuje sie od 3ciego biegu na kazdym nastepnym biegu, oraz przy okolo 3tys obrotow miga lampka ESP i samochod robi wrazenie jakby byl w trybie awaryjnym, biegi oczywiscie mozna zmienic manualnie ale i tak na kazdym nastepnym jest ten sam objaw miga lampka i tryb awaryjny.

Prosze o podpowiedz, moze ktos mial taki przypadek, bo z roznych forum wyczytalem rozne przedziwne rzeczy sugerowane ale wg mnie wiekszosc to tylko domysly i w dodatku zupelnie nie zwiazane z problemem

Z gory dziekuje

Opublikowano

cisnienie w oponach ok, rozmiar opon odpowiedni, caly czas jezdze na tym samym ogumieniu i do tej pory wszystko bylo ok,

dzis bylem w BMW i po sprawdzeniu doszli do wniosku ze cos jest zle z tylna osia, twierdza ze to moze byc czujnik ABS lub lozysko na jednym z tylnych kol ale nie sa pewni...

w drodze powrotnej wylaczylem trackcje i zeczywiscie wszystko jest ok, skrzynia pracuje poprawnie

moje pytanie czy to zeczywiscie moze byc czujnik ABS czy moze pompa ABS, nie bardzo wiem co dokladnie odpowiada za prace ESP???

Dzieki za odp

Opublikowano
Najlepiej to byś zrobił podpinając auto pod INPĘ i dopiero się dowiedzieć.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

nie wiem czym serwis podpinal jaki interfejs oni maja ale nic im nie wyszlo, zadnych bledow,

zakupilem inpe i jak tylko dostane to podepne i zobacze co i jak, jak na razie to pytam o jakies sugestie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powracam do postu poniewaz problem w dalszym ciagu nie rozwiazany!!!

Zakupilem oprogramowanie INPA / EDIBAS, po wpieciu komputer nie wykazuje zadnych bledow jezeli wejdziemy na wykres poszczegolnych kol to jadac wszystkie kola sa odczytywane prawidlowo.

Z tego powodu stwierdzilem ze to musi byc jakas usterka pompy ABS, zakupilem nowa pompe Boscha z gwarancja zostala ona zaadoptowana (zakodowana) i dalej nic.

Jestem troche w kropce jezeli ktos ma jakis pomysl to prosze o podpowiedz

Dzieki