Skocz do zawartości

Uchwyt rowerowy z funkcja "click-on"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety linki nie dzialaja.

Wrzuc moze obrazek.

Opublikowano
  • Autor

Print screeny ze strony bmw:

http://i.imgur.com/65cPlLP.png

http://i.imgur.com/tqSpsZG.png

Opublikowano
ups, to niestety nie pomoge. Ja mam bagaznik dachowy z mocowanie za widelec do rowerow szosowych
Opublikowano
  • Autor

Jak sie sprawuje bagaznik dachowy?

Czy jest duzy problem z zaladowaniem rowerow?

Ja zawsze mialem bagaznik mocowany na tylna klape, gdzie ladowanie rowerow bylo banalnie proste, ale niestety w 320 sie takiego zamontowac nie da :(

Opublikowano

wg mnie genialnie - bardzo stabilny, szybko sie montuje, F3x nie jest wysokie wiec nie ma problemu z podniesieniem roweru. Tylko tyle, ze ja go uzywam wylacznie dla rowerow szosowych. zapakowanie 2 rowerow to raptem 5min roboty.

Z tym bagaznikiem sa 2 minusy:

1) kolo przednie musisz odpiac i spakowac je do samochodu (lub dokupic uchwyt na dach dla kola), dobrze tez jak rower masz szybkozlaczke (nie wiem czy istnieja jeszcze rowery z piastami na nakretki)

2) wysokosc auta z rowerami - ale to dotyczy kazdego bagaznika dachowego. Zdarzylo mi sie, ze na parkingu hotelowych (1,90-2,00m) musialem sciagac rowery, zeby wjechac).

Opublikowano

Ja bardzo polecam bagażnik na hak. Jest o wiele wygodniejszy niż dachowy, nie ma problemu z prześwitem. Montaż bagażnika i rowerów również zamyka się w kilku minutach. Trzeba jedynie uważać przy parkowaniu tyłem :)

Dodatkowo - dostajesz możliwość ciągnięcia przyczepki, a kto wie - może kiedyś będzie trzeba dociągnąć swój skuter czy motorówkę nad wodę!

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor
Tez myslalem o bagazniku na hak, ale nie mam w standardzie haku a jego montaz to jakas kosmiczna kwota (mieszkam za granica).
Opublikowano
A z ciekawosci gdzie mieszkasz? bo dla mnie te ceny 'pachna' jednym z 2 panstw :)