Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem na forum i niestety nic nie znalazłem w tym temacie. Dziś chciałem zobaczyć jak się zdejmuje listwy wew. w moim aucie, ponieważ noszę się z zamiarem oklejania ich. Przy próbie demontażu i montażu listew wszystko łatwo poszło, lecz przy zamknięciu samochodu niestety pojawił się problem którego nie było? Jedne z drzwi przestały działać, dokładnie prawe od strony pasażera? Przy naciskaniu guzika od drzwi, jaki i pilota nie ryglują się? Nie reagują? Wszystko inne drzwi działają? Działa również przycisk DTC, przycisk świateł awaryjnych? Może ktoś z Was miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Może ktoś wie co może być przyczyną?

Człowiek chcę trochę odmłodzić samochód a tu masz :(

Czekam na podpowiedzi

Opublikowano
posłuchaj jakim cudem zamek się zepsuł akurat przy demontażu listew?? Co ma z tym związek? Wszystko wcześniej działało. Myślałem raczej o źle zapiętej kostce w listwie z przyciskiem od drzwi, lub coś w tym stylu? Ale zamek? Tak sam z siebie i akurat przy grzebaniu w listwach? Dziwne by to było??
Opublikowano

złośliwość rzeczy martwych, zawsze możesz zdjąć boczek i zobaczyć czy wszystko jest na swoim miejscu. Czasami lepiej oddać coś mechanikowi, wówczas jak coś przestanie działać to chciał nie chciał musi to naprawić ile by to nie kosztowało :)

U mnie zamek działał i działał aż pewnego dnia niespodziewanie zrobił GAME OVER

Opublikowano
zaznaczę, że nie działa odryglowywanie jak i ryglowanie prawych drzwi, więc nie wydaje mi się, że to wina zamka?
Opublikowano
Czy może być tak, że coś się stało z przyciskiem od drzwi na listwie? Może jakiś kabelek nie łączy? Jak ponownie wyjąłem tą listwę zamek zaczął działać przez chwilę, włożyłem ją na miejsce i niestety znów nie działa? Jak by coś nie łączyło? Przy ponownym wyjęciu listwy nie działa dalej??
Opublikowano

wszystko się zgadza, nie działa z żadnego dostępnego przycisku, tylko ręcznie od ruszenia klamką. Jak chciałem, zaryglować drzwi to musiałem paluchem wcisnąć bolec.

Skoro podejrzewasz, że coś nie łączy to, kwestia odkręcenia chyba 4 śrubek i zobaczysz na własne oczy, poruszasz kabelkami i jak zadziała to wypij piwko i się zrelaksuj.

Opublikowano

hmm których śrubek? :D

a Jeżeli to zamek to jak do niego się dobrać i go wymienić? Jaki koszt jak coś?

Opublikowano
Chodzi mi o listwę tam gdzie jest guzik do ryglowania drzwi, nad panelem klimy. Nie o listwę w drzwiach. :)
Opublikowano
Sorry, muszę zacząć czytać ze zrozumieniem :D , no to wina w kabelkach, to już organoleptycznie musisz sprawdzać, ale mimo wszystko dobrze sprawdzić wtyczkę przy zamku.