Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Za namową kumpla wyjąłem fotele do czyszczenia i po włożeniu ich z powrotem zaczęły się palić kontrolki poduszki powietrznej i zapięcia pasów.

Nie wiedziałem o co chodzi więc podpiąłem auto pod komputer (jakiś uniwersalny nie pamiętam nazwy) i zresetowałem błąd poduszki kierowcy napinacza pasów i kurtyny bo takie się pojawiły. I wszystko było git malina do czasu aż przejechałem ok. 500 km.

Teraz kontrolki poduszki i pasów zapalają się znowu z tym, że po pewnym czasie gasną lub gaśnie tylko ta od poduszki a od pasów nie. Albo gasną obydwie by po jakimś czasie zapalić się znowu. Proszę o info jeśli macie jakieś pomysły co mogłem zepsuć i ewentualnie co mogę zrobić aby to naprawić. Dodam, że chwilowo nie będę miał dostępu do jakiegoś specjalistycznego kompa. Komputer pokładowy nie pokazuje innych błędów oprócz konieczności wymiany oleju (co wkrótce oczywiście zrobię).

Opublikowano
Sprawdź wtyczki pod fotelami, mogłeś też podczas wyjmowania foteli nacisnąć mocniej np. kolanem na matę obecności pasażera - co mogło ją uszkodzić.
Opublikowano

Zapomniałem napisać że przed kasowaniem błędów poduszek i napinacza pasów wyświetlił się jeszcze błąd kurtyny co mnie trochę zastanawia bo chyba wyjęcie fotela nie może mieć wpływu na czujniki od kurtyny no chyba że jednak jest to jakoś połączone i się mylę.

Ciekawe również dlaczego tak jak pisałem przez ok 500km takich cyrków nie było