Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego auta w życiu, i od razu samochodu, że tak powiem dziecięcych marzeń :D.

Sprowadziłem go w lipcu 2013 z austrii, w polszy wymieniałem póki co jedynie drążek kierowniczy i gałki wachaczy tył. Tak wszystko jest w porządku, choć trochę brakuje czasem mocy przy wyprzedzaniu :(

Spalanie w miarę spoko, średnio miasto/trasa: 9l/100km (litrażowane), póki co nie myślę o gazie bo za mało jeżdżę.

W tym roku zamierzam się za niego wziąść, zrobić porządne car audio (poprzedni właściciel już coś zaczął robić, z przodu są 2 głośniki i 2 zwrotnice rainbow brakuje tweeterów, pociągnięte kable na tył ale jeszcze nie grają bo nie mam wzmaka).

Poza tym chciałem wypolerować lakier + konserwacja podwozia + wyciszenie bagażnika bo wydech strasznie buczy - magnaflow :(

Autko ma gwinty przód i tył, jest też szpera 25%. Siedzi na 17'' felgach ASS

Poniżej kilka fotek:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/35/cunp.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/802/o06p.jpg

PS, fotki z zeszłego roku, teraz siedzi na troche niższym bieżniku, znacznie lepiej wygląda, jak go umyje to wrzuce obecne :D

Opublikowano

No w tej chwili prawie cały środek mam wyciągnięty bo próbowałem rozgryźć co poprzedni właściciel chciał zrobić z audio. Z tego co ustaliłem to z przodu mam 2 głośniki i zwrotnice rainbow, brak tweetów, a na tył idą kable input tych zwrotnic ale nigdzie nie ma inputa z radia, więc pewnie będę musiał jeszcze środkową konsole rozebrać.

Jeśli chodzi o wyciszenie to chciałem użyć mat chyba stp (silver) do wygłuszenia boczków drzwi. Z tego co widziałem oklejano tym także bagażnik, a mam strasznie buczący wydech, fajnie chodzi przy przyspieszaniu ale przy stałej prędkości robi się nie miło. Mam nadzieje że coś to da.

• 3 tygodnie później...