Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem nowy jak widac zakupilem E36 318is coupe musze wymienic atrape maske i belke pod zderzakiem.....i zastanawia mnie czy te elementy pasuja od innych E36 czyli od 4 drzwiowej i takich tam z tego samego roczniak oczywiscie...dzieki za szybka odpowiedz bo czescio na ebayu uciekaja ;D
Opublikowano

niestety czesci do coupe roznia sie od tych z sedanow. inna dlugosc maski, blotnikow, nawet migacze roznia sie pomimo ze wygladaja podobnie jest miedzy nimi okolo 1cm- te do coupe sa dluzsze, jedynie chyba tylko zderzak pasuje ale nie jestem pewny na 100%

Nie ma roznicy czy czesc do coupe jest z 91 czy 97 roku

Pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

przedewszystkim roznice sa karoseryjnie, mechanika nie rozni sie, bo czym mialby sie roznic motor np. m20 z sedana od coupe? co do blacharki wiem na 100%, ze blotniki, maska i migacze roznia sie, nie wspomne o drzwiach , tylnych blotnikach itp.

Wizualnie roznice sa minimalne, ale jesli chodzi o spasowanie elementow... :|

wystarczy spojrzec na przedni blotnik sedana/coupe i dobrze sie przyjrzec i zobaczycie ze jest inne podciecie na migacz

pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

atrapa/pas przedni jest taka sama w coupe i w sedanie

Nie ma roznicy czy czesc do coupe jest z 91 czy 97 roku
jeśli chodzi o pas przedni to róznica jest istotna ,bo od 96 -->szeroka nerka

zderzak i belka pod zderzakiem coupe i sedan to samo, w zależności od rocznika było kilka wzorów zderzaka.

maska, błotniki w coupe są inne niż w sedanie

Opublikowano
atrapa/pas przedni jest taka sama w coupe i w sedanie

Bez urazy ale robimy z brackim i tatkiem w blacharce i atrapa nie jest taka sama ,przedni pas tak ale po niewielkiej adaptacji.pozdro

Opublikowano
ez urazy ale robimy z brackim i tatkiem w blacharce i atrapa nie jest taka sama ,przedni pas tak ale po niewielkiej adaptacji.pozdro

Bez urazy , ale chyba troche słabo robicie w tej blacharce, bo i pas przedni

http://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=41138122560&showeur=on

i atrapa

http://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=41338122472&showeur=on

są takie same we wszystkich wersjach nadwoziowych

Opublikowano
a przekładałeś od cupejki do 4 dzrwi? chyba nie,bo realoem nie wszystko pokazuje :twisted: jak bedziesz to robił osobiscie to chetnie wymienimy doswiadczenioa jak przyspawasz to na żywca i wszystko bedzie oki(bez małych przeróbek).pozdro
Opublikowano (edytowane)

mecik:

male przerobki to nie oryginal :!: co do belki to nie wiem jak jest, bo nie mialem z tym do czynienia, nie rozni sie sposob mocowania???

co do nerki przeoczylem fakt i przyznaje racje

pozdrawiam

Edytowane przez batman333
Opublikowano
mecik:

male przerobki to nie oryginal :!: co do belki to nie wiem jak jest, bo nie mialem z tym do czynienia, nie rozni sie sposob mocowania???

co do nerki przeoczylem fakt i przyznaje racje

pozdrawiam

i zupełnie sie z toba zgadzam NIE JEST TO SAMO!pozdro.a kolega marcinbp jak ci sie udaje wspawac przedni pas bez zadnej roboty od coupe do sedana?wiem ze mozna to zrobic ale uwierz mi jak to obejrzy ktos kto wie oczym piszemy to trudno mu bedzie wcisnac kit ZE TEN TYP TAK MA.pozdro

Opublikowano
A ja jeszcze raz pisze, że pasy przednie są takie same i pasują bez przeróbek, no chyba że ktoś składa samochód na podróbkach to wtedy musi troche kombinować.
Opublikowano
he he "ten typ tak ma" :D wiekszosc takich typów ma seryjnie wystrzelone poduszki i fabrycznie montowane przeciagi wewnatrz auta przy zamnknietych oknach- inny rodzaj klimy :mrgreen:
Opublikowano
oki,oki nie spieram sie bo dyskusja wjeżdża na śliskie temaciki,ale z marcinem bp nie zgadzam sie, cóż co warsztat to obyczaj,pozdro i nie ciagniemy tematu bo sie wysypiemy koledzy :norty: pozdro
Opublikowano
Panowie chyba da się ustalić czy pas przedni w coupe i w sedanie to to samo, czy nie. Nie chodzi mi o nerki, czy wąskie, czy szerokie, bo to wiadomo. Ja u siebie w coupe wymieniałem stary pas przedni na nowy od sedana (oryginał) i jedyna różnica jaką widziałem to sposób mocowania pasa przedniego do wzmocnienia czołowego. Różnica polegała na tym, że gwinty do wkrętów były na odwrót, ale nie było z tym problemu, bo wzmocnienie czołowe też wymieniałem i do siebie pasowały. Nie wiem czy było ono od coupe czy sedana, ale jako ciekawostkę dodam, że było od wersji angielskiej, bo linka od zamków wychodziła w prawą stronę. Tak, że wiem, że występują dwa rodzaje mocowań przedniego pasa do wzmocnienia czołowego, ale nie wiem, czy zależy to od rocznika czy od typu karoserii. W każdym razie da się to obejść, wkręcając zamiast wkrętów śróbki z nakrętkami.