Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia w okazyjnej cenie ori felgi styling 136 z oponami 225/50/r16 i mam kilka pytań odnośnie tego zestawu.

Jak będzie prowadził się samochód w koleinach na tych oponach? I czy koła nie będą ocierały o karoserię, nadkola? Dodam, że głównie jeżdżę na trasie ok 200km dwa razy w tygodniu, gdzie drogi nie są najlepsze we 4 osoby i bagażami. Do tej pory jeździłem na stalowych 195/65/15 i było dość komfortowo.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
A więc założyłem te koła ( 225/50/R16) i powiem, że w porównaniu ze 195 to na koleinach rzuca autem. Na poprzednich kołach nie odczuwało się zbytnio, że jedzie się po koleinach. Dodam, że na nowej drodze, bez kolein auto prowadzi się jak po sznurku. Czy jest na to jakaś rada?
Opublikowano
No właśnie, różnica 30mm to jednak sporo. A co powiecie o dołożeniu dystansów? Wyczytałem, że poprawiają prowadzenie auta.
Opublikowano
Możesz spróbować naciągnąć na te felgi opony 205/55/16, powinno się poprawić. Sam mam zimówki w takim rozmiarze, natomiast letnie S44 i 225/45 no i lubi sobie po koleinach pośmigać :D Coś za coś.
Sprzedam: