Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoją BMW E60. Mianowicie dzisiaj podczas jazdy.. gaz do dechy na każdym biegu do końca, rozpędził się do 170 km/h i nagle coś szarpnęło autem, pukło jakby, poleciała kupa siwo niebieskiego dymu i auto od razu zgasło. Po zjechaniu na pobocze próbowałem odpalić auto.. bardzo ciężko ale odpaliło i chodziło bardzo nie równo, jakby na jeden gar.. trzęsie autem i chodzi jak traktor, dymi nawet na postoju bardzo intensywnie. Po zgaszeniu i odpaleniu po 15 minutach odpalił od strzała ale chodzi tak samo jak traktor, trzęsie się, minimalnie falują obroty i jest ich gdzieś 600 obr/min, powyżej 2500 obrotów auto chodzi równo i da się nawet nim jechać lecz mocno kopci, a silnik pracuje lekko metalicznie. Po podłączeniu pod kompa nie wykazał żadnych błędów. Nie świecą się tez żadne kontrolki na pulpicie. W takim stanie przejechałem 100 km i poziom oleju jest taki sam. Po przekręceniu stacyjki gasną wszystkie kontrolki, a zostaje tylko kontrolka silnika. Po odpaleniu tez gaśnie.. nic więcej nie zaobserwowałem.. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc co to może być? Miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuje za pomoc.

viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano
Pierwsze co mi do glowy przychodzi to klapka od kolektora dolotowego wpadla ci do silnika... Ale moge sie mylic
Opublikowano
A Masz klapki w kolektorze? Konsekwencja remont silnika. Ale czy to napewno to :?: biały dym to nadmiar paliwa lub olej
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.