Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem taki problem. Czasem np nie dalo sie zamknąc auta a czasem otworzyc. Ewidentnie byla to wina alarmu a nie kluczykow, bo jesli nie dzialalo to nie reagowalo na oba kluczyki.

Winny okazal sie jakis zespolony wzmacniacz antenowy

nr jeden na rysunku

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DR41&mospid=47554&btnr=65_0305&hg=65&fg=30

podobno dawal jakies labe wzmocnienie, sygnal, etc

Wymiana pomogla. dodatkowo okazalo sie, ze TV zaczal odbierac perfekcyjnie nawet podczas jazdy. Wiec taka wskazowka - jesli TV daje czesto trzaski i sniezy oraz czasem kluczyki wariuja to trzeba rozwazyc wymiane tego modulu

pozdrawiam

t.

Opublikowano

nie wiem, bo mialem zbiorcza fakture za naprawe nivo (sterownik i czujniki) oraz tego.

Z tego co pamietam to ceny byly jakies takie:

Sterownik nivo - 300

czujnik wahacza - 300

ten wzmacniacz - 700

wyszarpalem niecale 20% rabatu i bo za czesci nieco ponad 1000 placilem. Nie wiem, czy przy wymianie tego czegos nie trzeba od nowa kodowac kluczykow.

Jest to ten element w slupku

pozdrawiam

t.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja płaciłem właśnie w tych okolicach, część Lemfoerder więc chyba taka jak na oryginalnym montażu,

widziałem że pisałeś także o pompie nivo, otóż we wrocławiu jest oddział firmy WABCO która to do beemek robi, ale to zrobią w każdym serwisie WABCo- pneumatyka do ciężarówek:D

pozdr

MARCIN

aha, polecam serwis Mastercars w Gdańsku w dawnym FORD BigAutohandel na Czarnym Dworze 12 na Przymorzu, dobre ceny, młodzi kumaci kolesie itd pełne profi