Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

problem polega na rozpedzaniu auta, kiedy rano odpalam auto i rozpedzam wciskaja rownomiernie gaz odczuwalne jest tak jakby szarpanie, jakby cos przytrzymywalo samochod i puszczalo i po chwili znowu. dodam ze problem znika kiedy wskazowka od temp wejdzie w polowe niebieskiego pola, wie ktos jakie moga byc przyczyny? wymienilem swiece, podmienialem silnik krokowy oraz przeplywomierze, wymienilem czujnik polozenia walu. moze to byc filtr paliwa? 1.8 is '92 sekwencja

Opublikowano
witaj, a co z filtrem gazu? byleś u gazownika? jeśli nie to podjedz do tego co ci gaz zakładał najlepiej i niech sprawdzi, podepnie pod kompa i będzie wiadomo. może ci się któryś wtrysk rozregulował albo masz filtr zużyty
Opublikowano
tzn ogolnie na zimnym slychac wtryski benzynowe a jak sie przelaczy sekwencja to slychac gazowe, jezeli to ma jakies znaczenie, bo oglnie chyba benzynowe powinny byc nieslyszalne wiec cos w Twojej teorii moze byc, ale to ma znaczenie jezeli jezeli to zjawisko mam tez przed przelaczeniem sekwencji? filtr gazu wymienialem w reduktorze, mam jeszcze 2 na wezu
Opublikowano
Gaz nie powinien mieć nic do tego skoro mówisz ze wskazówka jest na niebieskim polu powienien jeszcze pracować na benzynie. Więc proponował bym ci sprawdzić czy na ciepłym silniku ale na benzynie dzieje się tak samo? podjedź pod komputer zobacz jakie błędy, stawiał bym na początek układ zapłonowy nie zaobserwowałeś ze im wilgotniej tym obiawy się nasilaja ?
Opublikowano
tzn ogolnie na zimnym slychac wtryski benzynowe a jak sie przelaczy sekwencja to slychac gazowe, jezeli to ma jakies znaczenie, bo oglnie chyba benzynowe powinny byc nieslyszalne wiec cos w Twojej teorii moze byc, ale to ma znaczenie jezeli jezeli to zjawisko mam tez przed przelaczeniem sekwencji? filtr gazu wymienialem w reduktorze, mam jeszcze 2 na wezu

czy pisząc słychać masz na myśli takie "cykanie" po przełączeniu na gaz? jeśli tak to na miliard % któryś wtrysk masz walnięty. Możesz wymienić ten uszkodzony ale prawie na pewno w niedalekiej przyszłości padnie ci kolejny wiec lepiej by było całą listwę wtryskowa wymienić. No i te Filtry na przewodach tez :) Jeśli chodzi o benzynę to chyba coś z popychaczami masz wiec tez można by było sie temu przyjrzeć.

stawiał bym na początek układ zapłonowy nie zaobserwowałeś ze im wilgotniej tym obiawy się nasilaja ?

przepraszam że pytam ale jakie znaczenie ma wilgotność?

Opublikowano

na kompie mialem 3 bledy: "nieznany", sondy ale juz zrobilem i abs. czy wilogc? nie zayuwazylem roznicy, na cieplym na pb jest to samo.

co do cykania to, 2 mechanikow powiedzialo ze to normalne ze wtryski sa slyszalne benzynowe a ze slyszalne sa gazowe to po prostu ktos takie zalozyl, takie sa. co do popychaczy to beda do roboty, klepna mi przy odpaleniu ale to pojawilo sie jakos z 2 miesiace temu a problem z nierownym rozpedzaniem mam juz wczesniej

Opublikowano
a ze slyszalne sa gazowe to po prostu ktos takie zalozyl, takie sa

proponuje ci to sprawdzić. Wiem z własnego doświadczenia. Po zakupie mojej betki chciałem sprawdzić czy wszytko z gazem mam ok. Coś cykało i chciałem to sprawdzić( tak dla pewności). Pojechałem do gazownika w Kołobrzegu (ceniony gość) i podpiął pod kompa i wyszło że to jeden z wtrysków. Wymieniłem od razu cała listwę wtryskowa wraz z przewodami i cykanie ustało.

Opublikowano
ale czy to by mialo wplyw na szarpanie przy ropedzaniu na zimnym? w pierwszym tygodniu po zakupie gazownik mi powiedzial ze to normalne ze one tak glosno chodza bo takie sa, nie pamietam jaki rodzaj, ale to ten co jest glosny, ze to normalne, chyba igielkowe albo sie myle