Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Moje auto to E36 320i 92'

Mam problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej. Na moim OBC (pełnym) pokazuje bez przerwy -37 stopni C.

Na różnych forach przeczytałem że taka temperatura się pojawia gdy owego czujnika niema podłączonego. Poświęciłem

całkiem sporo czasu na szukanie go w aucie lecz go nigdzie nie mogę zlokalizować, na forach znalazłem miejsce zamontowania tego czujnika lecz niema go nigdzie. Nigdzie również nie mogę znaleźć kabli pod które mógłbym podpiąć czujnik.

Postanowiłem poprowadzić nową wiązkę z OBC i tu natknąłem się na pewien problem, mianowicie nie wiem do której kostki w OBC muszę podpiąć nowy przewód.

Znajdują się tam dwie kostki - biała po lewej, czarna po prawej. Według zebranych informacji pin odpowiadający za ten czujnik jest pod numerem 12 lecz nie wiem w której kostce :( (w białej 12 pin jest wolny a w czarnej już jest jakiś kabelek)

Czy jest na forum ktoś kto robił podobną operacje do mojej?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam :)