Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam w swojej e46 zamontowany zestaw HID i mam jeden problem a polega on na tym że ten zestaw strasznie zakłóca mi fale fm nie da rady złapać żadnego radia gdzieś wyczytałem że trzeba wymienić te chińskie przetwornice na jakieś normalne czyli np hella ale nurtuje mnie jedno pytanie jak jest z wymianą tych chińskich na helle jest to typu plung&play czy trzeba coś ucinać przerabiać itp.
Opublikowano
Wcześniej miałem inne (bardziej chińskie), to przy włączaniu świateł wariował licznik na tych problem zniknął od razu.
Opublikowano

witajcie

i jak wam sie spisuja te zestwy HID xennonowe? to faktycznie działa i czy trzeba wymieniac reflektory ? i czy powodują błąd żarówki ?

BUNIA :)
Opublikowano

Miałem przetwornice takie jak w drugim linku i miałem problem - przy włączaniu świateł licznik wariowal. Nie było błędu.

Ale to wszystko to dopiero poczatek. Jeśli myślisz o takim ksenonie o chociaż soczewkę musisz założyć (juz nie wspomnę o spryskach). Ja kupiłem uniwersalna soczewkę, montuje sie ja w normalnej lampie, jest na zarnik h1.

https://imageshack.com/i/0hbb75j

jestem zadowolony. Ładnie świeci, jest linia oddzielenia światła. Jak wymieniłem przetwornice na lepsze zero problemów. Wsadziłem zarnik 5000k, żeby nie bym za niebieski.

Opublikowano
ja kupiłem samochód z takim zestawem i jest tam zestaw hid z lampami ori xenon żarnik h7 4300k świeci bardzo dobrze jestem zadowolony tylko własnie jak wyżej napisałem mam problemy z zakłóceniem radia ale przetwornice już zamówione teraz tylko czekać .
Opublikowano
Miałem przetwornice takie jak w drugim linku i miałem problem - przy włączaniu świateł licznik wariowal. Nie było błędu.

Ale to wszystko to dopiero poczatek. Jeśli myślisz o takim ksenonie o chociaż soczewkę musisz założyć (juz nie wspomnę o spryskach). Ja kupiłem uniwersalna soczewkę, montuje sie ja w normalnej lampie, jest na zarnik h1.

https://imageshack.com/i/0hbb75j

jestem zadowolony. Ładnie świeci, jest linia oddzielenia światła. Jak wymieniłem przetwornice na lepsze zero problemów. Wsadziłem zarnik 5000k, żeby nie bym za niebieski.

a gdzie kupiłeś taką soczewke? oddzielnie ?

Opublikowano
ale to rozumiem że musiałeś rozebrać normalną lampę i to jakoś zamocować w środku. a powiedz mi jak to badania techniczne przeszło ?
Opublikowano
lanpe trzeba wyjąć, zdjąć klosz. Wkladasz soczewkę, przykrecasz i składasz lampę. Nie miałem jeszcze przeglądu po tym, zależy od diagnosty czy bedzie dokładnie weryfikował.
Opublikowano
to jest ciekawe czy taka samoróbka przejdzie. Teraz już mało jest takich co ryzykuje ... przynajmniej w wawie. A duzó roboty z tym zdjeciem klosza?