Skocz do zawartości

e46 320d lift -stuki z okolic dyfr przy mocnym przyspieszanu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za cholere nie moge znalesc takiego postu wiec zakladam.

Od ok pol roku na 1 i 2 biegu przy maksymalnym przyspieszaniu (jak wcisne pedal gazu na 3/4 to nie slychac dopiero jak wcisne do konca) slychac jakby klamoty walały sie w bagazniku (bagaznik jest pusty) na wyzszych biegach juz tego nie ma. Wrazenie jest takie jakby przeguby w przednionapedowce walily. Dzwiek dosc gluchy ale mocny. Slychac to napewno z tylu z okolic jakby dyfru. Ogolnie auto przyspiesza normalnie tylko te glosne gluche stuki. Postaram sie nagrac dzis filmik i wrzuce na stronke. A moze jest ktos pomocny z wroclawia co sie zna i mial podobny przypadek:) wpadne z 6-sciopakiem:) pzdr

Opublikowano
Witam .U mnie jest podobnie w turasie ale stawiam na coś z bagażnika, lub zawias, może sprężyna pękła jakoś blisko mocowania i jest nie właściwie ułożona(krótsza) i ma bicie przez ten luz, bo gdy dopakuje auto to nic nie słychać muszę się zagłębić w temat bo mam to od niedawna a kiedyś jechała bunią żona i mówiła ze przejechała po czymś lub coś zgubiła bo miała taki metaliczny dźwięk, oglądałem sprężyny ale wyglądają na ok ale bez podnoszenia raczej lipa.Pozdrawiam.
Opublikowano
u mnie sprezyny razcej odpadaja bo nie jest to dzwiek z żadnej ze stron tylko z okolic srodka z tyłu. Auto czy puste czy 5 osob i tak ten sam dzwiek.
Opublikowano
ja mam podobnie, przy przyśpieszaniu głuche bicie tak jakby pod bagażnikiem na środku auta, jedynie na 1/2 biegu, ale nie tylko przy porzadnym depnięciu, i zauważyłem że im bardziej auto jest załadowane tym czesciej to slychac przy ruszaniu z miejsca, i jeżeli startuje pod górke to również jest słyszalne głuche bicie z tyłu, czyli im tył auta bardziej siedzi tym dźwięk jest mocniejszy tak jak by coś pękało, nie mam pojęcia co to jest
Opublikowano

Ja mam u siebie problem z głuchym uderzeniem przy ruszaniu lub cofaniu. Ale to jest pojedyncze uderzenie, tak jakby dyfer uderzał w podłogę bagażnika.

Diagnoza była najpierw: wymiana półosi ze względu na spory luz na wieloklinie. Trochę się polepszyło ale dźwięku do końca nie udało się wyeliminować.

Obecnie na wiosnę czeka mnie 2-ga część naprawy: wymiana poduszek gumowych tylnego zawieszenia. Podobno po tym stukanie powinno zniknąć...