Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w dalszym ciagu poszukuje auta, czytam zastanawiam sie myśle !!!

Znalazłem bardzo ładne egzemplarze E81 lecz z silnikami 177KM co sadzicie o tych silnikach ?

czytałem ze sa awaryjne , pod wzgledem rozrzadu czy to prawda ? na co zwrocic uwage przy kupnie ( pomijajcac diagnostyke w salonie przedzakupowa )

Auta sa z 200 8 roku jedno ma przejechane 60 tys km a drugie 80 tys km.

Opublikowano
tez mi wielki problem... kupisz auto zrobisz rozrzad i reszte i jezdzisz... kazde auto ma jakies slabe punkty.
Opublikowano
tez mi wielki problem... kupisz auto zrobisz rozrzad i reszte i jezdzisz... kazde auto ma jakies slabe punkty.

To się nazywa zdrowe podejście do tematu,brawo :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko zrob po kupnie nie zyduj bo pozniej koszty sa nie male.ppatryk wrzucil chyba 6tys jak mu szczelil podczas jazdy :duh:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Biorąc pod uwagę, że N47 nie ma już kłopotów z kolektorem ssącym, nie obrywa się tak często koło pasowe jak w starszych M47, koszty kompletnego rozrządu w cenie ~1600zł + wymiana nie są na tyle straszne, żeby bać się tego silnika. Tym bardziej, że po wymianie 100-150tyś km nie dotykasz się rozrządu.
Opublikowano
Rozrząd słychać ja zaczyna rzezic Ja tam przekonane mam 144 kkm i nic sie nie dzieje nic nie wymieniłem. Cypis mówił ze przy ok 240 kkm zaczął coś robic

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

Ale cypis ma m47 :) lozysko klimy termostaty, sterownik świec a reszta to moje wymysły..

Mam super patent na niezniszczalny 2 mas

Opublikowano
trzeba bmw kupic w automacie !! i po cyrkach zero problemu... zmiana oleju z misa i tyle..