Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam lub nie problem z dioda w lusterku fotochromatycznym. Jestem właścicielem auta od Poniedziałku i z tego co pamiętam to świeciła wcześniej kiedy było ciemno dioda zamontowana na środku lusterka fotochromatycznego a teraz nie. Czy jest to jakaś usterka? Nie mam komputera do diagnostyki ale lusterko samo w sobie funkcjonuje ok. Wcześniej miałem Audi A4 i dioda się zapalała po zmroku i uruchamiała światła drogowe.

Szukałem podobnego tematu na forach i google ale nic nie znalazłem na temat diody w lusterku.

Moje auto to BMW E60 520D M47 2006

Z góry dzięki za pomoc. PS (dodam, że jest to mój pierwszy post więc sorry jeśli coś nie tak zrobiłem)

Opublikowano
Kolego proponuję zacząć od instrukcji obsługi bo tam znajdziesz wiele informacji na to i zapewne wiele kolejnych pytań. A dioda - jeśli jest pod lusterkiem to jest od alarmu ( czerwony nos klauna), widoczna kropka w lusterku to fotokomórka od automatycznego przyciemniania. Nic tam się nie zapala, asystent świateł drogowych jest zamontowany od strony szyby i chyba nie o to pytasz.
Opublikowano
Czytałem instrukcje ale nie ma nic na temat diody. Chyba, że jest tak jak mówisz i się nie zapala i jest to po prostu czujnik odbierający oślepiające światło. (Nie mówiłem o lampce alarmu). W audi miałem tak, że podczas włączania lampki podsufitki lusterko się nie przyciemniało a tutaj się przyciemnia. Czasami zauważyłem że przyciemnia się nawet w środku dnia. Jestem po prostu ciekaw bo w Audi trochę inaczej to wyglądało.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.