Skocz do zawartości

[523i]Dziwne chrobotanie,wibracje-tunel,tył auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam moje autko to bmw e39 523 1996r ,problem polega n tym ze przy predkości od 100 do 120 km\h słychać takie jakby chrobotanie niezależnie czy jade na piątym biegu czy czwartym czy też na luzie ,Wymieniłem podpore wału i gumowy łącznik miedzy skrzynią a wałem ,koła wyważone sprawdzane też na innym komplecie .Jakieś pomysły ?? Z góry dziękuje.odgłos dochodzi ten jakby z tunelu lub tyłu auta ,kierownica podczas tego nie drga ,dzieje sie to zarówno na zimnym jak i na ciepłym silniku
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam podobne akcje u siebie.Obstawiam pompę paliwa,czujnik wału lub coś z podciśnieniem.Nie zawsze tak się dzieje ale jak już to wtedy również hamulec jest b.miękki.Działa normalnie ale jakby za mocno był wspomagany.Drążę temat tej zależności.I to nie wał,zawiecha tylko wibracje od silnika.To wiem.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano
Dodam,że zacznę od czujnika wału,bo praca pompy jest od niego zależna.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano
A sprawdz czy syknie ze zbiornika przy tankowaniu?