Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z bmw e36 323i lpg przebieg 350.000 instalacja trzyletnia

płyn ucieka i to sporo nieraz przez 3 dni nic nie ubędzie a nieraz po jednym dniu 150ml znika autem dziennie robię 60km po autostradzie oleju nie przybywa a na korku nie ma białego nalotu tylko taki brązowy

chcę wymienić olej ale nie wiem jaki wcześniej był lany

file:///C:/Users/PAULINA/Desktop/WP_20140228_004.jpg

file:///C:/Users/PAULINA/Desktop/WP_20140228_003.jpg

Opublikowano

te silniki powinny chodzić na syntetyku,ale na pierwszy raz możesz zalać np.Valvoline maxlive 10W40

dobrze jest zrobić płukankę silnika

z płynem trzeba szukać wycieku,czasami w warsztatach mają taki przyrząd pompkę,którą zakłada się na zbiorniczek i pompuje ciśnienie,wtedy łatwiej znależć

Opublikowano

Olej 5w40 z normą bmw LL- 01 polecam motul x cess 5w40

Co do wycieku to szukać go musisz. NIkt tego za Ciebie nie zrobi. Szukaj białego nalotu od płynu. Nie znika on bez śladu. pod kolektorem ssącym może on być. W okolicach pompy wody, obudowy termostatu.

Opublikowano
ostatnio wymontowałem fotel pasażera i pod wykładziną było mokro szyby parują szybko to jest wina nagrzewnicy raczej a jeszcze jedno pytanie świeci mi się kontrolka abs i asc
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
w aucie wyremontowałem głowice dałem do splanowania sprawdzona na szczelność założona nowa uszczelka termostat płyn chłodniczy po remoncie płyn dalej ubywa leci na skrzynie biegów z tego wężyka na zdjęciu szarego na dole https://www.google.nl/search?q=bmw+e36+nagrzewnica+klimatronik&tbm=isch&ei=OOy3U-6qFYjX0QWzy4CIBw#facrc=_&imgdii=_&imgrc=sjLfoV5ph2q1kM%253A%3BcBrmq9J6R90CFM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages7.fotosik.pl%252F5492%252F3a4b9dd9c05b638e.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fbmw-e36-nagrzewnica-klimatronic-kompletna-behr-i4120459126.html%3B888%3B668
Opublikowano
Pewnie z nagrzewnicy czyli remont głowicy był niepotrzebny szukaj wycieku przy nagrzewnicy i podszybiu tam przechodzą przewody, wszyscy myślą jak ucieka płyn to od razu głowica ten szary to jest od klimy skrapla się tędy woda normalne przy klimatyzacji
Opublikowano
no tak tylko raz jak zaparkowałem po jeździe to leciało ciurkiem przez ten szary wężyk co wychodzi nad skrzynią biegów to wyleciało prawie litr płynu mam całą mokrą SKRZYNIĘ
Opublikowano
Po co zwalałeś głowicę jak miałeś płyn w środku auta? :duh: Zwykle wtedy jest problem z nagrzewnicą. Nagrzewnica we wszystkich autach jak się rozszczelni to masz mokro pod nogami pasażera.
Opublikowano

a więc tak sprawdzałem mokro nie jest ani pod dywanikiem pasażera ani kierowcy a głowicę musiałem zrobić bo uszczelka była walnięta a płyn ucieka z nagrzewnicy takim wężykiem co wychodzi z nagrzewnicy co jest na zdjęciu

od spodu auta wychodzi nad skrzynią