Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś miał któryś zestaw dedykowany BAVSOUND (http://www.bavsound.com/Stage-One/)? Jeśli tak to proszę o opinię czy warto. Pasuje mi ta oferta bo jest komplet na cały samochód i całkowicie plug&play.

W usa sporo ludzi chwali, cena jest taka sobie, 1000usd to nie mało za 9 głośników ale mniej niż HK w bmw. A podobno gra lepiej niż HK.

Opublikowano

witam,

kolegę z Bavsound miałem tylko subwoofer do x5 e53.

W Polsce lub w Rajchu możesz kupić taniej dedykowane systemy niemieckiej

produkcji Gladen, Jenhert lub AudioSystem.

Gra naprawdę bardzo dobrze ponieważ są to renomowani producenci Audio.

pozdrawiam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

I jak oceniasz ten sub, jakość dźwięku ale i wykonania? To był dedykowany, pasował dobrze?

Patrzyłem w firmach które wymieniłeś, cena wychodzi podobnie, np Gladen 6 głośników tylko na przód bez centralnego to ok. 2000zł. w BAVSOUND to samo, a Gladen nie jest całkowicie plug&play, trzeba dorabiać wtyczki i przerabiać mocowanie wysokotonowych.

Opublikowano

cześć,

wykonanie bardzo OK, chodzi mi o materiał i jakość, spasowanie super.

Natomiast jakość dźwięku na pewno polepsza fabrykę ale daleko im do jakiegoś subwoofer 30 cm Focal.

Wniosek na pewno dobre rozwiązanie ale nie wiem czy za tą cenę.

Gladen że tak powiem pod względem jakości dźwięku i poprawy fabryki to półkę wyżej niż BAV.

pozdrawiam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy uważasz, że zestaw Gladen jest najbardziej godny polecenia?

Mam XION 200 podłączony w miejsce głośników z Logic 7, które wg mnie są dość kiepskie. Wymiana głośników na XION bardzo dobrze wpłynęła na brzmienie. Szczególnie na wysokie tony i rozdzielczość średnich.

Teraz dostępnych jest kilka zestawów dedykowanych do BMW. Ciekawie wygląda uDimension Pro. Czy słyszałeś, jak grają? Chodzi mi o tę wersję z możłiwością ustawienia poziomu wysokich tonów.

Adrian