Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z lampami DYNAMIC XENON. Auto było po małym wypadku z lewej strony była uszkodzona lampa. peknięta obudowa od środka tylko.

ksenony działały ok. tylko soczewka pozostała skręcona.

kupiłem gołą lampę i przełożyłem przetwornice moduł skrętu i wszystkie żarówki i co sie okazało to

nie świecił jeden ksenon. w drugiej lampie przestały swiecić ringi

myślałem że to tylko przepalone żarówki bo taki błąd wyskakiwał na pulpicie. pojawiają sie też błędy skretu poziomowania i skręcanie nie działa. jednak jak sie włącza lampy to sie poziomują, podzczas jazdy już nie.

kupiłem ksenon i a żarówke do ringów miałem zapasową.

Dzisiaj sie za to zabrałem. zdjąłem koła i nadkola wsadzam z jednej strony nowego ksenona z drugiej strony nową żaróweczke do ringów i co?

gów*no że tak powiem. :mad2:

dalej to samo.

pozamieniałem ksenony. myślałem ze sprzedali wadliwą. wiec wyciągnąłem działającego z drugiej lampy podłączam i dalej nic.

a nowy w tej drugiej lampie działa czy kupiłem dobry ksenon.

to samo ringi w drugiej lampie te żarówki działają.

Nie działa ksenon w lampie prawej a ringi w lampie lewej.

skręt to rozumiem bo może ten moduł sketu uległ uszkodzeniu. ale przetwornica działała w poprzedniej lampie i ksenon świecił a w tej już nie

w czy problem?? bo już nie mam sił do tych lamp :mad2:

Dziwne to bo po wypadku ksenony świeciły a po przełożeniu wszystkiego już ten ksenon nieswieci.

bezpieczniki ok bo sprawdzałem ;/

żarniki dwa równe. OSRAM 6000k

żaróweczki od ringów ori.

Sprzedam do e90: Nerka prawa przed lift, lekko uszkodzony błotnik przed lift, Zderzak po lift z otworami na spryski

do e46: mała szybka drzwi tylnych, klamka polift,

http://olx.pl/oferta/nerka-grill-bmw-e90-prawa-CID5-ID5ZuhN.html

Opublikowano

Jak xenon się spali to nie działa dynamic . Poziomowanie przy zapaleniu auta to nie dynamic , ma to każde auto z xenonem .

Może Ci przetwornica padła , wtedy nie działa xenon więc i dynamic . Co do ringów to nie wiem , może masz gdzieś kable uszkodzone ?

Opublikowano

kable całe lampa nie była rozbierana nigdy. poprostu z dnia na dzien przestały świecić razem z ksenonem z drugiej lampy.

poskecałem wszystko spowrotem i chyba dobra diagnostyka sie przyda bo nie mam pojęcia.

Ta przetwornica w poprzedniej lampie działała. wiec dziwne że przy przełożeniu przestała działać ;/

Sprzedam do e90: Nerka prawa przed lift, lekko uszkodzony błotnik przed lift, Zderzak po lift z otworami na spryski

do e46: mała szybka drzwi tylnych, klamka polift,

http://olx.pl/oferta/nerka-grill-bmw-e90-prawa-CID5-ID5ZuhN.html