Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Albo podjedź do mnie. U mnie w mieście jest gościu co tylko zawiasami się zajmuje. Magik że tak powiem i liczy rozsądnie ;)
Opublikowano (edytowane)

hehe 450 km mam do Ciebie;D

zamówiłem tuleje te co w progu siedzą z tyłu i na dniach bede wymieniał bo cos one mi sie za luzne wydają i od strony kierowcy widac ze miejscami srodkowa tulejka odrywa sie od gumy. Przy wymianie sprawdze tez tuleje pływające a zeby było łatwiej wyjme spręzyny

Edytowane przez Kuboleoss
Opublikowano

Spoko:)

Powiem Wam jeszcze, że jak jadę tak ze stówkę i po bujam kierownicą szybko to całe auto lata na boki ze masakra i to nie przez opony bo wcześniej tego nie było nawet na zimówkach. jest takie uczucie jakby auto ciągało po drodze

Opublikowano
zdjąłem koło dziasiaj i tak patrzyłem na te tuleje, niby wyrwane jakos nie są ale jak poruszam jakas breszka to dosc luzno chodzą ale nic nie stuka ani nie puka, lewe przednie koło ma luz którego nie umiem zlokalizowac:D i wg tak jakby mi przód uciekał a nie tył ale trudno, jutro wymienie te tuleje i zobacze co dalej chociaz boje sie ze duzo sie nie zmieni... i wtedy to nie wiem co zrobie ale jak pobujam autem na boki to sie buja na boki ze masakra... a na dziurach (góra dół) jest elegancko
Opublikowano
Witam Ponownie... tuleje wymienione chociaz tamte wcale tragicznie nie wygladały bo od pasazera jak nowa a druga lekko naderwana ale chyba juz wiadomo co z autem nie tak, po odpięciu wahacza od progu tuleja pływająca ta przy piascie ma taki luz ze widelcem by ją nagiął i normalnie jakby stuka jak sie ją dociska i tak z obu stron a co najlepsze od kierowcy pękła spręzyna i to zapewne bedzie przyczyna całego zamieszania, nikt tego wczesniej nie zauwazył - nawet ja :D wymienie te tuleje na poliuretan i sprezyny na swoje stare i mysle ze bedzie oke:)
Opublikowano
zamówilem tuleje plywające i sciągacz który po wymianie bede mial na sprzedaz:PP zobaczymy czy wymiana pomoze, jak to nie to to zabieram sie za przód.... oby to nie był magiel
Opublikowano
wymieniłem tuleje plywające na poliuretanowe, jest lepiej ale dalej jest cos nie tak... wydaje mi sie ze z przodem jednak. koncówki plus drązki są ok ale sworznie (meyle HD) leciutko chodzą sobie po odkręceniu ich od piasty, nie maja tyle luzu zeby stukały ale lekko chodzą, czy to moze byc przyczyna czy szukac dalej ?? tuleja wahacza przedniego poliuretan bez luzów. Myslałęm zeby ustawic geometrie i wtedy zobaczyc ale nie jestem sto procent pewny ze z tyłu jest wszystko w porządku a nie chce znowu w razie czego robic tył plus przód tylko w razie co sam przód
  • 2 tygodnie później...