Skocz do zawartości

[E39] 540iA Temperatura w kabinie - kontrola czujników temp.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co zauważyłem, po reanimacji tego czujnika smrodu to wykrywa nie tylko nadmierne ilości spalin, ale także wszelakie bardziej intensywne zapachy, kanalizacja ipt.

Czujnik jakby coś jest na osłonie wentylatora visko, w m57 po prawej stronie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Real oem nie pokazuje umiejscowienia tego czujnika, ale na 99% powinien być gdzieś pod maską w miejscu w którym jest dobry przepływ powietrza, tak aby szybko mógł reagować.
Opublikowano
To jak ci grzeje strasznie mocno, to może jednak winne są elektrozawory nagrzewnicy, które się przycinają?

Jak się zatnie na pozycji otwartej, to będzie właśnie grzał bez opamiętania.

Też o tym myślałem, ale robi tak za każdym razem i to w praktycznie równych wartościach czasowych. Chyba nie przycinałyby się aż tak perfekcyjnie?!

Sposób jest prosty - daję na 10min środkowy nawiew na niebieskie kropki i po problemie - ale jak już pisałem, nie tak chyba ma działać automatyczna klima.

Pokombinuję jeszcze z tymi odczytami z INPY co widzą czujniki. A jak sprawdzić czy się przycinają elektrozawory?

Opublikowano
Z tego co zauważyłem, po reanimacji tego czujnika smrodu to wykrywa nie tylko nadmierne ilości spalin, ale także wszelakie bardziej intensywne zapachy, kanalizacja ipt.

Czujnik jakby coś jest na osłonie wentylatora visko, w m57 po prawej stronie.

jak reanimowałeś ten czujnik? mój jest zepsuty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak reanimowałeś ten czujnik? mój jest zepsuty.

Rozebrałem, wyczyściłem tą gąbkę w środku i wydmuchałem wszystkie syfy, tyle, działa idealnie do dzisiaj. :wink: