Skocz do zawartości

E60 530d Nierówna praca na luzie, wtryski | Screeny INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokladnie.

Bzdurki to Ty tu siejesz Mario, albo co gorsza (choc za glupote sie placi) dales sie zrobic na lewo.

Zatarte od zlego paliwa :mad2:

P.s sorry za brak polskich znakow

Opublikowano

http://s4.postimg.org/3l76kq27x/korekty20luty.png

powiedz kolego przy jakiej temperaturze silnika robiles ten test INPA?

Dla mnie te wtryskiwacze sa ok.

Wlac dwa,trzy razy STP do czyszczenia wtryskow i obserwowac temat...

Opublikowano

STP był zalany i przejeżdzony.W/w test był po 8 km jazdy więc nie było max temp.

Ostatnio zrobiłem test po trasie bo silnikiem rzuca dużo bardziej gdy się mocno dogrzał, dodatkowo delikatnie szarpał przy delikatnym przyspieszaniu w zakresie 1600-2200.

Korekcje wtedy już były po +/- 2.5/2.7 i obroty na każdym cylindrze inaczej skakały.

Czy to może być coś innego jak nie wtryski ?

Opublikowano

Może być... Pierścienie, tłoki, zawory. Zakładam jednak, że wtryski spier.... Kodowane były po wymianie?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opublikowano

To wtryski ! Moja radość nieskończona!

Kupiłem komplet używanych z alledrogo wcześniej i to był błąd, jesli juz kupujecie uzywane wtryski to tylko z wydrukiem z Boscha inaczej finalnie wydacie wiecej niz to warte.

... Swoją drogą auto chyba troche gorzej idzie na nowych wtryskach ale to wynika chyba z tego że poprzedni wtryski lały i szło ponad norme.

Opublikowano (edytowane)

Wymieniłeś wszystkie??

na nówki??

Ile dałeś za sztukę?

Edytowane przez hambo
Opublikowano
witam wszystkich tematy z falujacymi obrotami silnika juz byly walkowane na tym forum wystarczy troche poszukac i poczytac .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

andrzej62 poczytaj sobie swoje posty ty to dopiero bzdury piszesz ,

driver pisze bynajmniej o rzeczach z którymi ma do czynienia na co dzień

i wielu osobom już tu pomógł więc ciebie chyba zazdrość zżera

i nie lubisz czytać jeśli ktoś piszę konkretnie a Babla bzdury aby sobie posty nabijać .