Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko. Otóż skrzynia biegów zgrzyta mi na 2 biegu przy szybszym puszczeniu sprzęgła,

Mam okazje kupic skrzynię z 1.8 bez klimy i bez dwumasu ( nr czesci 2200022594 ) i pytanie czy podejdzie do mojego silnika.

Moja skrzynia według realoem ma nr 23001222400 i moje Auto posiada Climatronic.

na forum gdzies wyczytałem ze niby od 1.6 do 2.0 skrzynie niczym sie nie różnią to skąd te inne nr na nich ??

I na Forum bmw klubu poznan znalazłem taki post ze jak w moim aucie jest dwumas to musze szukac skrzyni od silnika w którym tez on był i to mnie juz zagubiło więc proszę o porade.

Link do forum poznaniaków http://bmw-klub-poznan.pl/viewtopic.php?t=8936

Opublikowano
Numery będą inne,bo są przypisane do modelu,pojemności silnika,rocznika i wersji auta.Nie jestem pewien,bo nie mieniałem skrzyni.Z dwumasą i zwykłym kołem zamachowym są różnice to napewno.Zmieniałem kompl.sprzęgło i rozmiary(grubość)jest inna.A przez to obudowa skrzyni.Szukaj więc po numerze lub mając porównanie kładąc jedną obok drugiej.Niestety wtedy swoją musisz mieć zrzuconą.Zmieniałem ostatnio zbiornik i od diesla był niby identyczny.To niby kosztowało mnie tyle nerwów,że nigdy więcej.Przeróbka,rury wlewu,nadkola,mocowania pompy w koszu a o termoosłona miedzy bakiem a wałem tarła o wał i drgania przy przyśpieszaniu ,że luzowało plomby w zębach.Szukaj więc takiej jak twoja!I zgrzyty masz przy puszczaniu sprzęga czy wbijaniu biegu?Jak to drugie to padnięty synchronizator.Rozejrzę się za taką skrzynią.Jak znajdę to będę mógł podrzucić ją do Swarzędza,bo z 3 razy w tygodniu tam jestem.pozdr.K
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.