Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś ma jakiś pomysł albo rozwiązał podobny problem bo ja nie mam już pomysłów

PDC przód nie działa , jako błędy wyświetla przebicie na masie jako błąd ciągły i lewy środkowy czujnik PDC jako nieciągły

Zdemontowałem zderzak wymieniłem na wszelki wypadek całą wiązkę oraz wymieniłem czujnik PDC , skasowałem błędy INPĄ i dalej to samo ;-(

Na razie wyłączyłem sobie w NCS-ie przód i nie wywala mi błędów ale nie ukrywam że fajnie byłoby mieć całe działające PDC

Może jest jeszcze jakieś miejsce gdzie powinienem popatrzeć ??

Będę wdzięczny za jakąś radę

Pozdr

Opublikowano
sprawdź wiązkę samochodu która idzie do przedniego zderzaka, jak doprze pamiętam idzie pod maską po prawym kielichu Macphersona, następnie schodzi w dół gdzie łączy się za pomocą wtyczki z wiązką zderzaka, która już wymieniłeś. U mnie podczas kolizji przerwało się kilka przewodów przed wtyczką i pomimo wymiany wiązki zderzaka pdc nie działało. Wystarczyło zdjąć koło i nadkole polutować kilka przewodów. Odwiń fabryczna izolację i sprawdź czy w twoim aucie tam wszystko ok.
Opublikowano
Wiązka wydaje się ok ale kable mogą łamać się i być zezarte przez sól ja tak miałem lekkie pęknięcie kabelka.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo