Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Tesc chce zebym kupil mu e46 kombi. Jakis jego kumpel namawia go na 320d a ja na 330d chodza w tych samych pieniadzach. Prosze o wszystki za i przeciw natemat tych dwoch silniczkow (auto ma byc od 2004).

2. Ja natomiast chcialbym przywiesc sobie e46 w coupe 330ci ale ostatnio czytalem o 330d moze lepiej 204ps ropniaka bo box'a mam i na studiach mamy paru geniuszy ktorzy pisza mapki fajne? czy lepiej bezynke

Pytanie puszczam na forum bo tylko tu sa ludzie siedzacy w temacie :)

Opublikowano

Poszukaj na forum, byl juz kiedys podobny temat.

Wszystko zalezy, czy ruszaja Cie az tak koszty utrzymania, czy nie.

Ja, ze wzgledu na dzwiek i charakterystyke pracy, wybralbym silnik benzynowy.

A jezeli masz do wyboru dla tescia 320d i 330d w takiej samej cenie, to wez tego, ktory bedzie w lepszym stanie technicznym i z lepiej udokumentowana przeszloscia. A jezeli wszystko bedzie porownywalne, to 330d.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M57 - 330d - wygrywał w swojej kategorii 4 lata z rzędu w prestiżowym I.E.o.T.Y. to o czymś świadczy ;) ale spalanie jak, koszty utrzymania i ubezpieczenie będzie większe niż przy M47- 320d jak to nie gra roli to wiadomo M57.

Cenowo chyba jednak nie stoją na tym samym poziomie a jak tak to pewnie jest tak, że M47 igła a M57 igła ale krzywa :? .

Co do M57 w coupe mam tu kolegę który śmiga takim autem on raczej jest... a sam się pewnie wypowie.

Podsumowując: Ojciec - jak ma kesz to M57

Ty: jak lubisz charakterystykę diesla i jego odgłos pracy to M57.

Dodam, że jestem zwolenników diesli i moja wypowiedź jest stronnicza :lol: .