Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początku pragnę się ciepło przywitać gdyż jestem tu nowy lecz bardzo często korzystam z wielu informacji z tego forum .

Posiadam radio 2 din do BMW e 46 na androidzie radio działa bardzo dobrze nie zawiesza, problem polega na tym iż nawigacja nie włącza się pokazuje tylko tapete android i na tym koniec .

dodaje filmik na którym może troszkę lepiej mnie zrozumiecie

http://www.youtube.com/watch?v=xKfD0DQPLBg

a z tego co wiem to powinno być tak (2:20)

albo tak (2:25)

Będe bardzo wdzięczny za podpowiedz co moze byc z tym systemem

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych moim tematem

Opublikowano

To jest Dynavin ? Tak samo wygląda. Przynajmniej przy tej jakości filmiku. Instalowałem stacje tej marki z Androidem. Z tego co mi wiadomo po nieudanej próbie update'u systemu był podobny objaw.

Czy nie próbowałeś wykonywać aktualizację systemu na tej stacji ?

Opublikowano

sprawa wyglada tak ze niedawno kupiłem ta nawigacje używana oczywiscie zostałem poinformowany ze cos jest z nią od nowości nie tak . Radio jest tzn bylo zapakowane w pudełko dynavin ale na radyjku juz nic nie pisze nawet nie ma nr seryjnego :shock: wiec zakladam ze jest to clone

Prosze powiedz mi czy jest moziwosc wgrania na nowo system moze jakos go rozruszć :mad2: ?

Opublikowano

Tak to jest jak się kupuje jakieś podroby Dynavina, później same problemy i sprzęt do kosza bo serwisu nie ma i nikt tego nie chce naprawić.

Dynavin nigdy tak nie wyglądał to tylko jakaś nędzna podróbka

Opublikowano

Jeżeli to podróbka, to faktycznie ryzyko ekstremalne.Podrabianie chińczyka to też niezła jazda.

Po nieudanej próbie update'u softu robi się problem. W tej sytuacji chyba ratuje Cię próba pozyskania informacji na temat sposobu aktualizacji systemu w tej stacji i wykonanie tych działań. Chyba, że możesz to jeszcze oddać, to zdecydowanie warto to zrobić.

Opublikowano

Zakładaliśmy klientowi dynavin od oficjalnego przedstawiciela chyba z Wrocławia.

Złom ze szok, zawiesza się, jakość dźwięku bardzo słaba...itd

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

Bo to co sprzedaje firma z Wrocławia to są składaki składane z podzespołów w Niemczech a nie gotowa jednostka od producenta :)

U mnie klienci nie narzekają i są zadowoleni :D

Opublikowano

radio które mam było wcześniej w M3 która napotkała na swojej drodze innego uczestnika ruchu i tak skończył sie jej żywot... ja to radio odkupiłem że tak powiem po polsku za flaszke dodam ze aktualnie jestem w UK . poprzedni właściciel poinformował mnie ze radio nie do końca jest sprawne od zakupu . Stacje czy jak tam zwał zakupił ja na ebay z hong kong-u. cały czas mnie zastanawia czy jest to dynavin czy nie, pudełko eleganckie

dokładnie wygląda tak (białe na lewo)

http://img222.imageshack.us/img222/9592/photo2n.jpg

Dobra koniec z pierdołami

czy jest możliwość zrobienia aktualizacji systemu ? jak dostać sie do plików systemowych czy może jakimś innym sposobem go zgwałcić :mad2: ?

dzięki wielkie za zainteresowanie :cool2:

Opublikowano

Z Dynavina to masz tylko pudełko reszta na 1000% nigdy nie była Dynavinem

Co do naprawy wszystko zależy czy ta jednostka ma opcje flashowania no i trzeba mieć raczej fabryczny bo inny może nie podejść

Z tego co widzę to chyba była to wersja z Androidem która powinna posiadać kartę reflashing do ewentualnej naprawy zawieszonego sytemu przynajmniej tak jest w każdym pudełku z jednostkami Dynavina