Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuje waszej pomocy. Mam problem z radiem.

Radio pieknie gralo ESKA jak zgasilem auto i pozniej odpalilem radio juz nie gralo. Nie swieci mi FM oraz AM podswietla tylko CD i AUX.

Tu zdjecie jak wyglada sprawa

http://zapodaj.net/75c9d0e78233f.jpg.html

Dodam ze CD odbiera dobrze, mp3 odtwarza idealnie bez przycinek.

Panowie jakies rady?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie jak to jest z tym radiem bo mnie to juz wnerwia. Raz mi dziala a raz nie. Zazwyczaj nie dziala. Nie dziala miesiac a po miechu nagle dziala i do pierwszego zgaszenia i ponownevo odpalenia auta. Po czym ginie podzwietlenie fm i am i znowu tak okolo miecha po czym sytuacja sie powtarza. Chyba bezpieczniki sa ok skoro co jakis czas zadziala.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie odświeżam temat

Jako że ciągle nie miałem czasu zabrać się za ten problem, nadal go nie rozwiązałem.

W poprzednim tygodniu podjechałem na serwis z wymianą akumulatora i zakodowaniem go, więc przy okazji poprosiłem o sprawdzenie radia.

Program nie znalazł żadnego błędu odnośnie radia. Dodam że przez komputer radio odpala i gra aż miło.

Wyjechałem z serwisu zadowolony, radijko gra ale po kilku zgaszeniach auta i odpaleniach problem powrócił i znowu nie mam radia :(

Ma ktoś jakiś pomysł?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Podpinam się do tematu. Mam bmw e90 2006r, radio profesional duża navi.. i nagle dzis przestało podświetlać mi FM działa tylko Cd bądz AUX.... wkurze mnie to bo nie mozna nic posluchac oprócz plyty;p
  • 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawdzaliście antenę ? w e91 jest ona w tylniej lotce . Nie wiem gdzie jest w e90 :norty:

Może moduł anteny nie ma zasilania ( kabel przerwany ) radio nie dostaje sygnału więc odcina FM i AM . Może sama antena się poluzowała . W e91 często kable się przecierają w klapie bagażnika .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Chłopaki czy ktoś poradził sobie z tym problemem ? Pół roku radio działa normalnie po czym znowu nie działa. Rozebrałem dziś lotkę, wszystko jest ok. Sprawdziłem bezpieczniki też ok. Jakieś inne pomysły ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie i Panie,

Znalazłem dręczący mnie problem wyłączającego się radia. Okazało się że problem tkwi pod fotelem kierowcy. Kiedy fotel był przesuwany (u mnie z elektryki) wtedy taka żółta kostka rozłączała tuner radiowy. Wystarczyło poruszać kabelkami żebym znowu radio zaczęło działać. Przełożyłem kostkę tak żeby kable nie ruszały się przy zmianie pozycji i wszystko działa. Mam nadzieję że komu pomogłem. Pozdro