Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam takie pytanie. Co moze byc przyczyna ze w bmw 730i 88r e32 NIE MA WSTECZNEGO BIEGU ,A PODCZAS JAZDY NIE CHCE ZMIENIAC BIEGóW (zdażyło się czasami że zmieniła).Czy przyczyną moze byc olej w skrzyni auta niewidzialem chce sie poprostu wymienic za auta wiem ze wsteczny bieg to raczej do naprawy ale chociaz niech przez pul roku przejedzie,potem kupie druga skrzynie do przodu puzniej sie cos wymysli pomuzcie doradzcie moje auto tez niejest w idealnym stanie no ale jezdzi :D Edytowane przez siopo
tel;882470616
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Siopo - edytuj post - jakiego modelu dotyczy temat.

Po druge, powstawiaj gdzieś kropki żeby było wiadomo o co chodzi :8)

Po trzecie to nie zamieniaj się na uszkodzone auto - po co Ci auto z uszkodzonym automatem - na dzień dobry 2000 zł (jeżeli chcemy jeżdzić a nie sprzedać) :idea:

Krzysiek :P

P.S. Szło Ci całkiem dobrze aż do ostatniego zdania :wink: :mrgreen:

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Jak sie domyślam masz automat. Możesz spróbować wymienić olej w skrzyni i filtr oleju. Najlepiej byłoby przepłukać skrzynie. Tylko z tym musisz jechać do kogoś kto sie zna na automatach. Bo u mnie jak wymieniają olej to spuszczą tylko tyle co zleci jak sie otworzy korek w misie i po jej odkręceniu czyli ok. 3 litrów. A to jest [BAD] bo w skrzyni jest około 10 litrów i trzeba zlać wszystko. Taka wymiana może u ciebie dać pozytywny skutek ale nie koniecznie. Mojemu koledze skrzynia nie chodziła zlał brudny olej, przepłukał czystym olejem, wlał nowy i wszystko ok. No ale jak masz już zużyte tarczki to wymiana oleju nic tu nie pomoże.
Opublikowano
dzisiaj bylem w serwisie VW zobaczyc jak chlopakom leci i akurat skrzynka automat :) wiec robota bedzie za free a tarczki nawet tanie 12zl za sztuke olej wymienimy sciognom mi miske i to co chodza tam tloczki jakies i sie dokladnie umyje i zaleje olej swiezy i sie zobaczy
tel;882470616