Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów jestem nowy na tym forum, a mam takie pytanie mam w swojej bawarce założone lampy soczewkowe z ringami żarówki PHILIPS-a H1 na światłach mijania mam 60-tki a na drogowych 100-tki od pewnego czasu nie wiem dlaczego mam strasznie słabe światła drogowe. Co może być przyczyną tak słabego światła dodam, że nie dawno wymieniałem żarówki.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moja bawarka to e36 316i compact a swiatła zrobiły się słabe właśnie po założeniu tych 100-tek na drogowych. Jesli nastepstwem tej operacji sa popalone kable i przełlaczniki to ten mechanik który mi tak poradził żeby dac setki na długie swiatł dostanie w tryby ze mu sety w oczach błysną.

Czyli najlepiej w tej sytuacji teraz jechac do elektryka zeby pozaglądał tam gdzie trzeba i usunął ewentualne skutki mojej niewiedzy?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dokładnie tak , ten co doradził żebyś 100w żarówki założył to chyba nienormalny jest

kup sobie dobre żarówki bluevission czyli niebieskie 4500k +30 %

dają dużo lepsza poświatę niż zwykłe pewnie masz już soczewki zabrudzone to standart w bmw z soczewkami

jak jescze brak jest szczelnych osłon od strony żarówki .