Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zacznę od początku tydzień temu padły mi szyby w aucie mianowicie nie mogłem ich otwierać nic a nic później doszło do tego ze zapłon się świecił cały czas jak auto było bez kluczyka raz sam się włączał zapłon raz było spokojnie i nic dziś zauważyłem ze jak mruga zapłon bez kluczyka to słychać skwierczenie z bezpieczników pod maska ;/ wypinałem po kolei te przekaźniki lecz nic dalej swieclio nawet jak wszystkie wyciągnołem myślałem ze padł moduł komfortu wiec rozebrałem schowek patrze jest ten moduł dotklem reka kostki zielonej ktora tam sie znajdowala i zaczelo cos tykac jak by wewnątrz auta okolice lewej str zauważyłem tez ze złóta ftyczka która idzie do modułu ma urwany jeden kabelek nie mam pojęcia jakim cudem nigdy ja nie rozbierałem wszystko działało odkąd mam auto mowie dosyc bawienia na dzis poskaladalem i okazalo sie ze teraz nawet zamek centralny nie dziala ;/ swieci tak leeko kontrolka oleju szyby nie trybia centralny tez nie a i jak chcialem odpalić to normalnie przekręciłem kluczyk zaświeciły sie lampki kręcę żeby zapalić a tu nic tylko cisza i świecące kontrolki ;/ po tym rozłączyłem aku i zapalił normalnie ale szyby centralny i swiecenie kontrolki oleju bez kluczyka cały czas jest

Co mogło się stać ? Co powinienem zrobić ?

Opublikowano

zacząłem wyciągać bezpieczniki po kolei po odłączeniu bezpiecznika nr " 24.Lusterka "

Kontrolki i zegary zgasły i zapłon cały tez zgasł nawiewy tez przestały działać lecz szyby i centralka nadal nie trybi (a i dodam ze po odłączeniu tego bezpiecznika 24.Lusterka lusterka dzialaja nawet bez kluczyka ;o

) .. po wsadzeniu bezpiecznika od razu problem ze wszystkim powraca powraca ;/

Opublikowano
A sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki czy nie popalone są? Jak tak to podłącz pod komputer czy nie ma gdzieś jakichś błędów. jak to sprawdzisz to spróbujemy trafić w problem ciężko tak na macanego. nie miałeś jakichś przeróbek w samochodzie?
Opublikowano
Panowie temat do zamknięcie problem zamka i zapłonu rozwiązany ;) zapłon powodowało zwarcie i luźny kabel masy, zamek nie dzialal bo byl przetarty kabel od komfortu ;/ podmieniony komfortu moduł i dziala tylko szyby nie trybia ani na jednym ani na drugim module wiec pewno oba maja padnięte ster szybami
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
i o to problem powraca zaczęło się poraz kolejny zapłon świeci 24/7 po wypieciu bezpieczinka 24 jest normalnie ;o