Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, nabylem dzis e36 coupe 325 m50b25 automat w sekwencji... chcialbym sie dowiedziec od was co sadzicie o tym ze sprzedajacy mi ten samochod odlaczyl kostke od przeplywomierza... Mi osobiecie tlumaczyl ze cos ma z sonda nie tak... i mechanik polecil mu odpiecie przeplywki zeby auto nie skakalo na obrotach... poki co jeszcze nie wiem nic nie sprawdzalem ani sprawnosci sondy ani przeplywki... pojezdzilem tak jak jest z odlaczona przeplywka... chcialbym zeby motor chodzil poprawnie tak jak nazely z nie zeby cos tam odpinac... wiec co myslicie na ten temat?

Na przyszłość!!!

viewtopic.php?f=68&t=120678

Mam dziś dobry humor i wyjątkowo poprawiłem :wink:

Opublikowano

z tego co wyczytałem to po odpięciu przepływki auto przechodzi w tryb awaryjny i nie bierze pod uwage odczytów z zadnych czujników lambdym,przepływki...

u mnie w silniku 1.8i m40 z podłączoną przepływką nie wchodzi na obroty, pierdzi muli itd.

po odłączeniu jedzie wmiare ok. dziś wymieniam przepływke zobaczymy co się bedzie działo. :mrgreen:

Opublikowano

Po odlaczeniu przeplywki samochod przechodzi w tryb awaryjny.

Co wiąze sie z tym ze niebedzie chodzic tak jak powinien... i bedzie wiecej palic.

podlacz przeplywke i jedz na kompa.

zobacz jakie bledy Ci pokarze.

pewnie ktorys z czujnikow jest uwalony i po podlaczeniu przeplywki albo bedzie strzelac w wydech albo bedzie falowac na obrotach albo wgl nie bedzie sie wkrecac..

E38 728i 1999r
Opublikowano

Wymieniłem u mnie przepływomierz auttko wkręca sie na obroty tak jak trzeba. pozostał dalej problem falowania obrotów

co do spalania to z odłaczona przepływką pali duzo wiecej, normalnie na całym zbiorniku 36l gazu robiłem około 360km z odłączoną zrobiłem 274km :x