Skocz do zawartości

nierówne domykanie szyberdachu z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem kierdy domykam sobie szyby z kluczyka to szyberdach jak się domyka to schodzi troche za nisko czy jest jakaś możliwość wyregulowania go aby domykał się równo z dachem??

pozdrawiam

Opublikowano

witam.

szyberdach daje się regulować.

Luzujesz dwie śrubki przy podniesionym dachu,ustawiasz,dokręcasz i jest równiutko.Klucz gwiazdka chyba nr.5

powodzenia.

40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
W mojej e32 kiedyś regulowałem to ustawienie jeśli sie nie myle śrubką na klucz imbus jakis maly chyba 4 w silniczku od czybra centralnie po środku jest ona umieśczona można w lewo i w prawo sie pobawić . Ale przy wymianie szybra równiez regulowałem jak poprzednik napisał i też jest dobrze.
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano

czyli mam ustawić tak jak mi ustawia domykanie a potem ręcznie tą śrubką ustawić na równi z dachem tak??

dziękuje

Opublikowano
Właśnie tak a jak niepomoże i znowu się rozreguluje po kilku otwarciach i zamknięciach musisz kombinować z tymi śrubkami na torxy ja uchylisz szyber .
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw