Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam nietypowy problem. W momencie gdy przyszły pierwsze mrozy, miałem problem z zamknięciem drzwi ( odbijały, nie chciały się zamknąć), dopiero po nagrzaniu samochodu wszystko wracało do normy.

Prawdziwy problem zaczął się jak samochód 3 dni stał a na dworze temperatura spadła grubo poniżej zera. Na początku centralny zamek działał ale drzwi kierowcy się nie otwierały ( zamarzły? ), ponadto samochód nie odpalił ( padł akumulator). Następnego dnia nie mogłem już otworzyć żadnych drzwi a centralny nie działal wogóle ( prawdopodobnie akumulator padł do "zera). Najgorsze jest to że nie mogę otworzyć samochodu nawet z kluczyka ( nie ruszą się "dzyndzel" ) nawet teraz gdy jest już Ciepło. Otwiera się tylko bagażnik ( z kluczyka) ale przez niego nie jestem w stanie wejść.

Czy macie jakieś pomysły jak dostać się do środka?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czegoś tu nie rozumiem ,skoro otwiera się bagażnik to dlaczego nie podładujesz aku ,żeby otworzyć z pilota ???
Opublikowano
w drzwiach kierowcy masz kostkę centralnego zapewne ci padła. U mnie dostała się do niej woda i robiło się zwarcie. Drzwi się otwierały i szyby opuszczały u ciebie może być tak ze po prostu się nie otwiera. to sprawdź i akumulator
BUNIA :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czegoś tu nie rozumiem ,skoro otwiera się bagażnik to dlaczego nie podładujesz aku ,żeby otworzyć z pilota ???

W 316i nie ma aku w bagażniku tylko pod maską.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
w drzwiach kierowcy masz kostkę centralnego zapewne ci padła. U mnie dostała się do niej woda i robiło się zwarcie. Drzwi się otwierały i szyby opuszczały u ciebie może być tak ze po prostu się nie otwiera. to sprawdź i akumulator

tylko żeby dostać się tej kostki, muszę jakoś wejść do samochodu...jakieś pomysły na dostanie się przez bagażnik? czy tą kanape da się jakoś położżyć od " zewnątrz"

Opublikowano

rozkładaną tylną kanapę ? jeśli jest rozkładana to jest możliwość otworzenia przez bagażnik tylko musisz pokombinować

musisz mu podać jakoś prąd do akku ...może nic ci z pilota nie działa ani otwieranie drzwi ani okien innego kluczyka nie masz?

aczkolwiek to dziwne ze nawet z klucza otworzyć nie możesz.

Opublikowano

jezeli to sedan z rozkladana kanapa to nie ma zadnego problemu bo masz raczki

w ostatecznosci mozesz podac prad z innego sprawnego aku na boczny kierunkowska i szybko otworzyc centralny

ale zrob to w ostatecznosci bo mozesz cos usmazyc

mi w poprzednim samochodzie padl czujnik temperatury zewnetrzej dlatego raczej nie polecam ale wtedy to bylo jedyne wyjscie zeby go otworzyc

Opublikowano
można tez na kablach z innego samochodu odpalić by otworzyć ... ale faktycznie jak zerwała mi się linka od maski to sobie kawałek " zagiętego drutu" zrobiłem i dało rade otworzyć.
Opublikowano

Na innym forum BMW pare osób podrzuciło pomysł nasępujący:

- otworzyć bagażnik ( bo sie otwiera) tam są 2 lampki które docelowo powinny się zapalić. Rozebrać te lampki, powinny być dwa kabelki. Przyłożyć je do dawcy prądu ( akumulator, bateria od telefonu). Powinnien się zamknąć obieg i druga osoba powinna otworzyc samochod.

Światła w bagażniku znajdują się na wysokości tylnych reflektorów. Po zdjęciu osłonki i wyjęciu żarówki nie ma żadnych kabelków. Gdy wyjmę cały moduł ( tam gdzie są wszystkie żarówki od tylnego światła) jedyny kable jakie widze są w kostce. Czy to o te kable chodzi? jak je wyjąć i skąd mam wiedzieć które są od tej wewnętrzenej żarówki?