Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam auto z 1997 z telefonem, chce do niego kupic karte pre-paidowa, ktora mam wybrac? czy wszystkie beda dzialac czy wiecie z doswiadczenia, ze ktores na pewno nie? dzis sprawdzalem tel z karta abonamentowa plusa (sprzed 2 lat) i wszystko jest git.
Opublikowano
nie powinno byc klopotu. W koncu SIMy sa kompatybilne w dół, przynajmniej tak udają. Jakby co, to pomaga wlozenie karty bezposrednio w centralke telefonu a nie w miejsce pod telefonem

pozdrawiam

t.

Opublikowano
mam auto z 1997 z telefonem, chce do niego kupic karte pre-paidowa, ktora mam wybrac? czy wszystkie beda dzialac czy wiecie z doswiadczenia, ze ktores na pewno nie? dzis sprawdzalem tel z karta abonamentowa plusa (sprzed 2 lat) i wszystko jest git.

Jeden z forumowiczow mial ostatnio problem z Orangem w E38.

Poszukaj moze rozwiazal jakos ten problem , w 5er sie chyba jakos szczegolnie telefon nie rozni...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, ja kilka dni temu kupiłem zestaw startowy (pop) ORANGE, gdy włożyłem karte pod słuchawkę, troszeczkę się zawiodłem. Lecz po wrzuceniu bezpośrednio do centralki pojawił mi się księżyc na twarzy.

Brak tylko identyfikacji dzwoniącego i brak możliwości korzystania z sms.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

U mnie dzieje sie bardzo dziwnie

Jesli wsadze karte z plusa do slotu pod telefonem, wpisze pin, telefon zaloguje sie ok, zlapie zasieg ale po jakims czasie wylaczy sie i prosi o pin.

Natomiasto po wsadzeniu karty z Ery dziala wszystko jak nalezy. Co moze byc przyczyna takiego zachowania (karte sim z plusa mam z 2003r) ??

OK problem rozwiazalem :)

Okazalo sie ze poprostu karta z plusa ktora posiadam jest za stara :)

Jak wloze jakas nowsza karte z plusa to dziala wysmienicie :)

Wiem ze gdziesz w bagazniku jest czytnik do starszych kart ale niestety ja nie umie go znalezc :)