Skocz do zawartości

Wydech bez puszki - spadnie moc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;]

Nie wiem czy w dobrym dzilae to napisalem ale mam takie pytanko odnosnie ukladu wydechowego w moim BMW 323. Kupilem ja bardzo niedawno i denerwuje mnie to ze chodzi jakos tak metalicznie a wszystko przez to ze poprzedni wlasciciel rozcial srodkowy tlumik i wylupali z niego wszystko ze srdka i nawet nie pospawali pozadnie a teraz to spawac nie ma za bardzo co :> Moje pytanie brzmi, czy jak wytne ta srodkowa puszke to moc bardzo spadnie? i czy duzo glosniej bedzie chodzila?

Opublikowano
moc nie powinna wogole spasc.. mozesz zrobic przelotowke do koncowego tlumika albo kupic np strumienice za 70zł i wsadzic w miejsce srodkowego.. nie wiem jaki tam masz uklad czy pojedynczy czy podwojny bo ja mialem 325i i 325e. Ale mam chyba gdzies prawie nowy tlumik koncowy bossal (orginał do 320i i napewno 325) do tego mam rure od kolektora do koncowego. Cały ulkad jest podwojny.. jak bys byl zainteresowany to [email protected] Pozdrawiam
Opublikowano

jak wytniesz środkową puszkę i zastąpisz ją rurami, to moc nie spadnie (nie powinna), ale też nie wzrośnie natomiast wydech będzie sporo głośniejszy - w Twoim przypadku najlepiej było by wstawić środkowy tłumik przelotowy - w 323i były 2 rodzaje - nie wiem jaki był u Ciebie, ale zwróć na to uwagę

z tego co wiem, to 323i nie miały katalizatora, więc Twój poprzednik pewnie dopasował układ z innego autka i wyciął kata - stąd ten kiepski dźwięk - możesz miec nieoryginalny wydech - na to też zwróć uwagę

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Tlumik koncowy mam Sebring'a z dwoma koncowkami zamocowanym ukosnie, a czy caly mampodwojny czy [pojedynczy to nawet nie zwrocilem uwagi ;] dzisiaj to obadam ;]