Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:duh: Drodzy panowie!Jedno pytanie - a mianpwicie czy na dzien dzisiejszy,po wymianie silnika - należy zmianę zgłaszać cz też nie.Wg.mnie nie,ale wolę się upewnić.Dziękuję zo podpowiedz. :cool2:
ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
Opublikowano
Nic podobnego. Niczego nie trzeba zglaszac. Wg nowych przepisow silnik jest traktowany jak zwykla czesc zamienna. No chyba, ze nowy silnik ma inna pojemnosc, niz stary - wtedy jest to zmiana w dowodzie rejestracyjnym i w ksiazce pojazdu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nic podobnego.

Potwierdzam. Moj kuzyn jest mechanikiem i mowi, ze juz nie trzeba tego calego "cyrku" :roll: robic. Silnik traktuje sie wreszcie jako czesc zamienna, bez potrzeby zglaszania po wymianie.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
Nie trzeba zgłaszać. Ja ostatnio byłem z kolegą, który wymieniał i chciał aby nowy numer wpisali mu w katrę pojazdu, dał w wydz.komunikacji umowę kupna silnika a oni powiedzieli żeby ją spalił jak ma piec od centralnego.