Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj postanowiłem zamontować zakupiony wcześniej emulator cd zamiast zmieniarki oryginalnej.

Wymontowałem oryginalną zmieniarkę w bagażniku, podłączyłem emulator pod kostki kabla a zasilanie emulatora podpiołem pod gniazdo zapalniczki w bagażniku.

Wszystko było ok, emulator ładnie grał, odtwarza mp3 z usb sticka.

Ale następnego dnia bmka rano już nie odpaliła, emulator rozładował mi akumulator.

Niestety w gnieździe zapalniczki chyba prąd jest cały czas, a nie tylko po przekręceniu kluczyka i stąd problem.

Macie może pomysł gdzie indziej podpiąć zasilanie emulatora w bagażniku gdzie prąd pojawia sie dopiero po załączeniu stacyjki?

Wtedy będzie ładowanie i aku nie rozładuje się.

Ktoś może z kolegów miał podobna sytuację i ma jakąś sugestie? A może mój emulator jest uwalony? Kupiłem okazyjnie na allegro używany.

Opublikowano
podłącz się pod bezpieczniki ale w taki najmniej obciążony i odpowiedzialny taki żeby był prąd dopiero po przekręceniu kluczyka.

Mam ciagnąć kabel przez całe auto z bagażnika do skrzynki bezpieczników?

Myślałem o jakimś źródle w bagażniku, bo tam mam emulator w miejscu zmieniarki.

Opublikowano
podłącz się pod bezpieczniki ale w taki najmniej obciążony i odpowiedzialny taki żeby był prąd dopiero po przekręceniu kluczyka.

Mam ciagnąć kabel przez całe auto z bagażnika do skrzynki bezpieczników?

Myślałem o jakimś źródle w bagażniku, bo tam mam emulator w miejscu zmieniarki.

jeśli bliżej jakiś bezpieczników nie ma to co zrobisz ?

podjedź do dobrego elektronika to może ci ogarnie jakieś urządzenie które przez moduł lub przekaźnik odpowiedni będzie załączało dopiero jak się ładowanie pojawi ale na postoju nie posłuchasz

swoją drogą to raczej ten emulator nie powinien ci aku rozładowac po jednej nocy ,jaki to ma pobur prądu powinien być opis na nalepce znamionowej może dlatego ktoś się chciał go pozbyć bo coś z nim nie tak

ogarnęty elektronik ci to ogarnie napewno .