Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy chłodnice do 5 w automacie przed liftem (2005) różnią się w benzynie i dieslu? Niestety prawdopodobnie mam jakieś uszkodzenie chłodnicy, cieknie od dołu po lewej stronie, niestety przez ten nieszczęsny plastik nic nie widać. Stąd moje pytanie, bo poszukałem w necie i okazuje się, że benzyn to za dużo nie jeździło, a co za tym idzie większość części używanych jest do diesla ... no i nie bardzo wiem, czego ewentualnie szukać.

Będę zobowiązany, gdyby ktoś podrzucił dodatkowo miejsce skąd można wziąć taką używaną część bez obawy, że zdechnie za miesiąc ... :)

pozdrawiam :)

Opublikowano

Trochę straszna cena ... :) ale to bmw ...

Czy jest możliwe, żeby ciekło z innej niż główna, są tam trzy, tyle, że nie wiem jak są połączone?

Niestety ze względu na plastiki bez demontażu nie da się nic stwierdzić. No pocieszcie :mrgreen:

Opublikowano
Od wody jest chyba tylko jedna chłodnica, a cena - nie tylko serwis oferuje części, spisz numer z realoem i poszukaj po sklepach i hurtowniach, także kilku kolegów z forum handluje częściami i czasem ceny mają bardzo konkurencyjne. Warto jednak najpierw sprawdzić co jest przyczyną :D
Opublikowano

Właśnie spisałem i szukam, ale mam problem bo nie mogę zidentyfikować różnicy między:

- 17117534915 http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/7534915-chlodnica-plynu-chlodzacego - tych nie mogę nigdzie znaleźć,

- 17117534914 http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/7534914-chlodnica-plynu-chlodzacego - a tych jest od cholery, i w większości sklepów podają, że pasuje też do mojego ...

Jest tylko taka różnica, że moje 525i jest z US, ma 215 kM przy 3.0L silniku ... i pytanie czy ta ..14 będzie pasować do mnie :mad2:

Co do przyczyny będę wiedział w środę, bez wyjęcia nic się nie da powiedzieć. Szukam, żeby być przygotowanym na największy wydatek, inne są w miarę tanie. :D