Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Posiadam BMW e34 520 24v na vanosie 150KM rok 90 i zastanawiam sie nad SWAMP-em na 2.8

Pytanie moje brzmi... Co bedzie pasowalo, a co nie i czy duzo bedzie kombinacji z wpasowaniem tego silnika. Opcje sa dwie, albo kupie 2.8 z nowszego modelu 5, albo kupie ze starej 3. Co sie bardziej oplaca? I czy wgl warto sie w to bawic?

Opublikowano

Jezlei masz rok 1990 to npewno nie na Vanosie.

Teoretycznie oplacalo by sie swapowac na 2.8, ale to tez zalezy juz od kosztow i osobistych upodoban. Ogolnie jest juz mnostwo E34 z tym silnikiem i to jedna z najrozsądniejszych opcji jesli chodzi o swap.

Opublikowano

Byc moze jest to rocznik 91 o ile ma to jakies znaczenie (nie wiem bo jak go kupilem to bez dokumentow, ktore zostaly zabrane przez policje za brak aktualnego przegladu) , ale na pewno jest to silnik na Vanosie.

Wiecie moze jakie sa koszta takiego przeszczepu? I czy skrzynia, wal tylny most i sprzeglo beda pasowaly?

Opublikowano

Vanos ma charakterystyczne uwypuklenie z przodu glowicy jak na foto poniżej mojego nicku. Vanosy byly od 1993r.

Pewnie jakas fima/warsztat za samą robotę zarząda 3-5tys dlatego jeżeli masz zamiar to zlecać komus to bym się zastanowil.