Skocz do zawartości

520i(150HP) Gaśnie gdy sie nagrzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam a wiec tak, mam problem z moja bunia a mianowicie gasnie gdy sie nagrzeje do polowy i ciezko ma zapalic jak jest nagrzana, tak jak by gubila iskre na wolnych. Mam odpiety przeplywomierz bo jak narazie nie udalo mi sie kupic dobrego. Gdy podlacze przeplywomierz wgl nie chce zapalic. Swiece i fajki wymienilem w wakacje no i wtryski tez. Czy to wina przeplywomierza czy szukac innego problemu (np.sonda,bo slyszlem ze gdy sonda jest padnieta to mozna zakladac wiele przeplywek i nie bd chodzilo)? objawy sa takie same na gazie jak i na benzynie. :|
Opublikowano
Czujnik położenia wału?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Podlacz samochod pod komputer. Jak sonda jest padnieta to wyjdzie na diagnozie. A jaka instalacje lpg masz?
Opublikowano
U mnie po nagrzaniu silnik gasł. Jak się okazało padła sonda lambda, odpiąłem i chodziło OK
Opublikowano
  • Autor
LPG to ja mam do dupy (sruba) czyli sonda nie powinna ingerowac w prace na gazie prawda ?
Opublikowano
Nie powinna, zresztą odkręć wtyczkę (powinna być koło rozrusznika) i będziesz miał wtedy 100% pewności. Sonda nie ma nic do tego. Moim zdaniem jest to uwalony czujnik położenia wału, może dawać takie objawy.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!