Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ia ja z chęcią zamienie się listwami shadowline na listwy chrom :). Moja e61 jest czarna , ori ciemne szyby do tego czarne listwy i brak relingów więc wygląda trochę jak karawan :).

a nie ma problemu przy ich demontazu i montazu pozniej ? w sensie nie beda odstawac ?

wwo_j
Opublikowano
ia ja z chęcią zamienie się listwami shadowline na listwy chrom :). Moja e61 jest czarna , ori ciemne szyby do tego czarne listwy i brak relingów więc wygląda trochę jak karawan :).

Skąd jesteś kolego?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów,jestem tu nowy,hihi.kupilem swoje e 60 i nie podobają mi się listwy szyb chętnie bym je zamienił na chromowane.Mam shadow line model sedan zamieniłbym na chromowane.jestem z mazowieckiego
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie a moze ktos opisac dokladnie jak zdemontowac te listwy ? Chodzi mi w zasadzie tylko o jedna na drzwiach kierowcy nad oknem. Jest jakis tutorial w necie jak to zrobic? Bo ja nie znalazlem:(
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja wymieniłem listwy sam. Sprawa wygląda dość prosto. Jest filmik na yt ale na e39 pokazany przez kolesia z USA. Aby zdjąć i nie wyginając listwy zaczynamy od strony lusterka bocznego. Ja osobiście używałem drewnianej listewki i młotka gumowego. Odchylamy gumowe uszczelki i przykładamy klina do listwy i kawałek po kawałku odbijamy mlotkiem aby schodzilo równomiernie. Nie szarpiemy mocno za listwe bo się wygnie. Dopiero jak wybijemy ze wszystkich zaczepów to odchylamy. Jak wybijemy listwe na całej długości z zaczepów to łatwo schodzi.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jak zakładamy to ręką tylko. Zero młotka i klina. Dobijamy reka i tyle. Listwy są delikatne na zewnętrznej stronie więc każde punktowe uderzenie może spowodować zarysowania lub wgniecenie. Być może będę ponownie wymieniał swoje listwy więc może jak będę pamiętał to nagram film i wrzucę. Nie wiem kiedy to nastąpi tylko. Demontaż i montaż na prawdę nie jest skomplikowany

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć :)

W końcu jest ten filmik o który tak prosiliście, jest on jednak dość długi. Nagrywałem kamerą GoPro w obudowie dlatego dźwięk jest taki przytłumiony za co przepraszam. Mam nadzieję że wam pomoże w wymianie tych listew oraz przyszłym śmiałkom.

Powodzenia i miłego oglądania.